Bu da kadın "Kavuklu"

Güncelleme Tarihi:

Bu da kadın Kavuklu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2002 14:25

"Kavuklu ile Pişekar", geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez karakterlerinden. İyiden iyiye unutulmaya yüztutan bu ikili, genç sanatçılar tarafından yeniden sahneye taşınıyor. Ama bu kez bir farkla. Pişekar'a eşlik eden Kavuklu'yu bu kez bir kadın oyuncu canlandırıyor. Kırmızı Elma ve Diğer Şeyler Tiyatrosu, Oyun Alaturka'da, tiyatronun geçmişi ile bugünü arasında köprü kuruyor.

Haberin Devamı

Kırmızı Elma ve Diğer Şeyler Tiyatrosu, genç sanatçı Yeşim Özsoy Gülan'ın kurduğu bir topluluk. Son üç yıldır New York'ta Home-works Theater ile off- Broadway oyunlar sahneleyen Gülan, 11 Eylül olaylarından sonra İstanbul'a dönüp sanat çalışmalarını burada sürdürmeye karar vermiş. Oyun Alaturka, Kırmızı Elma ve Diğer Şeyler Tiyatrosu'nun İstanbul'da sahnelediği ilk oyun.

Geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez karakterlerinden Kavuklu'nun ilk kez bir kadın oyuncu tarafından canlandırıldığı oyun, ABD'de Play Alla Turca adıyla perde açmıştı.

Oyunun en önemli özelliği Türkçe'nin yanısıra Osmanlıca, İngilizce ve diğer etnik dillerin kullanılıyor olması. Çağdaş müzik ve video gösterimleri de oyunda kullanılan unsurlar.

Kavuklu'yu Figen Şakacı'nın  canlandırdığı oyunda Pişekar rolünde Batur Belirdi var. Yeşim Özsoy Gülan, Mahir Cura, Ali Özmen, Mehmet İzzet Gülenler, Burhan Ökmen, Ceyda Aşar, Alev Cınbarcı, Ilgın Sönmez, Kenan Yaşar ve İdil Muşkara diğer oyuncular.

Haberin Devamı

Müziklerini John Plenge'in hazırladığı oyunun videoları Genco ve Güçlü Gülan'a, kostüm tasarımı Annie Pertan'a, dramaturjisi Kenan Yaşar ve Ilgın Sönmez'e ve reji asistanlığı Burhan Ökmen'e ait.

Oyun Alaturka mayıs ayı boyunca perşembe ve cumartesi günleri saat 20:00'de Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde perde açıyor.

Afife Jale Sahnesi
Dere Çıkmazı Sokak No:1 80840 Ortaköy
Tel: 0 212 260 09 35

www.tiyatrokirmizi.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!