Bu da amatörün Cemal Nalga’sı!

Güncelleme Tarihi:

Bu da amatörün Cemal Nalga’sı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Kırıkkale 2.Amatör Küme’de mücadele eden Aşağı Mahmutlar futbol takımı, sahte lisansla futbolcu oynattığı gerekçesiyle ligden ihraç edildi.

Haberin Devamı

BASKETBOLDAKİ Cemal Nalga skandalının bir benzeri, Kırıkkale 2.Amatör Küme’de oynanan futbol maçında yaşandı. 3 maçını da kazanarak 9 puanla zireye çıkan Aşağı Mahmutlar takımı, sahte lisansla futbolcu oynattığı gerekçesiyle ligden ihraç edildi. Bu ilginç olayın kahramanları ise ikiz kardeşler...
Olay şöyle gelişti: Aşağı Mahmutlarspor,4 takımlı ligde Şentepespor ve Hasandedespor maçlarının ilk yarısına Emre Çalışkan’ı, ikinci yarıya ise ikiz kardeşi Yunus Çalışkan’ı sahte lisansla çıkartır. Maç fotoğraflarını dikkatle incelenince durum ortaya çıkar ve yapılan itiraz üzerine Kırıkkale Futbol Tertip Komitesi toplanır. Başvuruyu haklı bulan Futbol Tertip Komitesi, incelemesi sonucu Aşağı Mahmutlarspor’u önce hükmen mağlup ilan eder, ardından da ligden ihraç eder. Kırıkkale Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca, ihraç olayıyla ilgili olarak şunları söyledi: “ Kulüplerimizin itirazları üzerine her 2 futbolcunun fotoğraflarıyla tespiti sonucu yapılan itiraz görüşülerek bu takımımızın sahte lisansla futbolcu oynattığına karar verdik. Kulüp antrenörü Kahraman Çalışkan, Aşağı Mahmutlar futbolcusu Emre Çalışkan ve ikiz kardeşi olan ve aynı zamanda Kırıkkalespor futbolcusu da olan Yunus Çalışkan’ı Futbol Disiplin Kurulu’na verdik.”

Haberin Devamı

Cemal Nalga Olayı Nedir?

5 maçlık cezasına rağmen G.Saray’ın 24 Eylül’de de Deutsche Bank Skyliners ve 26 Eylül’de Ludwigsburg’le yaptğı maçlarda  Tufan Ersöz’ün formasıyla oynadı.  Cemal 1 yıl hak mahrumiyeti cezası alırken G.Saray ligdeki 5 maçtan hükmen yenik sayıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!