Bu cinayeti durdurun

Güncelleme Tarihi:

Bu cinayeti durdurun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

Antalya Olympos’ta “cennetten bir köşe” olarak ünlenen Çıralı Plajı’nı kiralayan firmanın, bölgeyi tel örgüyle çevirmesine köylüler ve çevreciler tepki gösteriyor. Bölgede çadır kurup nöbet tutmaya başlayan çevreciler, Ankara’ya seslenerek, yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kemer ilçesindeki (Olympos) Çıralı Plajı’nın 18 dönümlük alanını 10 yıllığına kiralayan turizm firmasının bölgeyi tel örgüyle çevirmesine tepki gösteren köylüler ve çevreciler, gece bölgede çadır kurup nöbet tuttu. Ankara’ya seslenen çevreciler, yetkililerin harekete geçmesini istedi.
Dünyanın en iyi plajları arasında anılan Çıralı kumsalındaki 1’inci derece doğal sit alanı konumundaki 18 dönümlük alan, 3’üncü Amatör Küme takımlarından Ormanspor’a antrenman yapması için 19 Aralık 2011’de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun oluruyla tahsis edildi.
Günübirlik alan
Orman ve Su İşleri Antalya İl Müdürlüğü bünyesindeki Ormanspor Futbol Kulübü, bu alanı sponsor anlaşması karşılığında 10 yıllığına Çıralı’da otel işleten turizmci Hüseyin Gedik’e günübirlik alan olarak işletilmek üzere kiraya verdi.
Bölgede inşaat çalışmaları başlatan turizm firması, kiraladığı alana tel örgü çekti. Tahsise baştan beri karşı çıkan ve yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan Çıralı Köyü sakinleri ile çevreciler, önce eylem yaptı, gece bölgede çadır kurup tel örgü çekilmesini engellemek için nöbet tuttu.
İzin vermeyeceğiz
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz, tahsisin iptali için mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi:
“Çıralı Türkiye’de doğal alan denildiği zaman ilk akla gelen bir yer. Dünyaca da bilinir, Çıralı’yı dünyaya tanıtan doğal güzellikleridir, caretta carettalarıdır, tarihi yapısıdır. Biz Çıralı’da küçücük bir çıtırtı dahi duysak gece, gündüz demeden hemen geliriz. Çünkü, Çıralı Türkiye’nin çevre sembollerinden biridir.
İnsan eliyle oluşturulan turizm de ekolojik değerlere dayanıyor. Bizim doğal yerleri korusun diye görevlendirilmiş bakanlığımız bu alanı satıyor. Bu konu mahkemeye de intikal edecektir. Hukuksal süreci takip edeceğiz. Hukuka uymayan, vicdanlara uymayan, kamu yararı taşımayan bir tahsis verilemez. Bölge halkı ve çevreciler olarak Çıralı’nın tahsisine izin vermeyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!