‘Bu cinayete yol verildi’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu cinayete yol verildi’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 22:19

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davada dün, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer ilk kez savunma yaptı. Yılmazer, bu cinayete kasıtlı göz yumulduğunu belirtip, “Devlet görevini yapmadı” dedi.

Haberin Devamı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya dün devam edildi.

Davada, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer, ilk kez savunma yaptı. Avukatlığını kızı Fatma Saadet Yılmazer’in üstlendiği Ali Fuat Yılmazer, suçlamaları reddetti ve özetle şu iddialarda bulundu:

“Bu cinayete kasıtlı olarak yol verilmiş, Dink bu cinayetin kurbanı olmuştur. Emniyet’in görev kusuru vardır. Devlet koruma görevini yapmamıştır. Bu cinayetin arkasında sayısal düzlemde örgütsel bağlantı vardır. En önemlisi devlette de bunun bir karşılığı vardır. Devletteki mekanizmalar Dink’i korumaya geçmemiştir.”

‘SUSTURULDUK’

“Terör örgütü suçlamasıyla tutuklanarak susturulmuşuzdur. Bu konunun bugünlere taşınabilmesi için... Tüm belgeler benim sayemde yargılama konusu yapılmıştır. Dink cinayetine ilişkin burada olma nedenim, Ogün Samast’ın, ‘Yasin Hayal ile Erhan Tuncel’in konuşmalarını duydum’ şeklindeki ifadesi olabilir. Cinayetten 8 yıl sonra o güne kadar hiç gündeme gelmedi niye? Çünkü benim Trabzon’la hiçbir bağlantım yok. Bakın bu insanları azmettirdiysem bir bağlantı olmalı. Ama Engin Dinç’in var. Jandarma ile görüşmeleri var. Cinayetten 8 yıl sonra maksatlı yönlendirme ile alınmış, teyidi yönünde hiçbir argüman bulunmayan Ogün Samast’ın iddialarını savcı hangi delile dayandırmaktadır?”

Haberin Devamı

‘DİNK KORUNMALIYDI’

Dink, İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’da alınması gereken tedbirler alınmadığı için hayatını kaybetmiştir. Trabzon’da alınması gereken tedbirler alınmadığı için cinayet tasarısının önüne geçilememiştir. Ben bu işin neresindeyim. Orhan Pamuk nasıl koruma altına alındıysa Hrant Dink de koruma altına alınacak. Yapacak makamlar bellidir.”

Davanın görülmesine bugün devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!