BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN

LÖSEV Başkanı Üstün Ezer’den önceki gün bir e-posta aldım. Ezer, lösemili çocukların tedavisi için çalışan, hastalıkla ilgili kamuoyu oluşturan LÖSEV’in ‘hayati’ bir sorununu paylaşmış.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Salih Bezci’ye seslenen Ezer e-postasında şöyle diyor: “Ankara’da Gaziosmanpaşa’da lösemili çocuklarımıza tamamen parasız yataklı tedavi hizmeti veren Lösante Lösemili Çocuklar Hastanemiz ülkemizin gurur kaynağıdır. Hastanemizde lösemili çocuklar çok başarılı sonuçlarla tedavi edilmekte, eksik ilaç veya kan bulunmamaktadır. Anneleri ile refakatlı süit odalarda yatan miniklerimiz için oyun ve sırdaş odaları , çizgi film sinema salonu, faaliyet salonları, gülme yogası ve doğru nefes alma teknikleri de dahil inanılmaz etkinlikler düzenlenmektedir. 6 öğün hastalarımızın istediği yemekler pişirilmekte, çamaşırları ve yatak çarşafları her gün değiştirilmekte, çocuklar ve anneleri her gün yıkanmaktadır. İyi beslenme , kusursuz hijyen ve bol moralle hayata bağlanan lösemili çocuklarımız çabucak iyileşmektedirle.

Haberin Devamı

Yeni bir ‘hayat kurtarıcı’

Şu sıralar hastanemizin tek eksiği vardır. O da eskimiş olan ambulansımız. Bundan 13 sene önce Lösante Lösemili Çocuklar Hastanemiz’e ilk ambulansımızı Ankara Ticaret Odası hediye etmişlerdi. Aradan geçen 13 sene içerisinde yüzlerce çocuğumuzu acil olarak hastaneye taşıyan ve hayatını kurtaran bu ambulans artık eskidi. Sağlık Bakanlığı artık kabul etmemesi bir yana artık sağlıklı hizmet veremiyor, çağın gerisinde kaldığı için de yetersiz kalıyor. Çocuklarımızın ‘hayat kurtarıcısı’ ambulansa ihtiyaçları var. O dönem ATO imdadımıza koşmuştu. Bu kez ATO Başkanı Salih Bezci’den destek bekliyoruz.

Bu kez sıra TOBB’da

ATO olmazsa sırayı bu kez TOBB’un almasını temenni ediyoruz. Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu bu mübarek Ramazan ayında Lösemili çocuklarımıza TOBB adına bir ambulansı bayram hediyesi versin diye rica ediyoruz. Tüm TOBB üyelerinin de bu kararı ayakta alkışlayacaklarına inanıyoruz. Hastanede tedavi gören lösemili şirinler bir sürpriz yaparak Rıfat Amcaları’na seslenmişler. Bir de fotoğraf yollamışlar. Umarım çağrımız karşılık bulur, bu rüya gerçekleşir ve çocuklarımız bayram hediyelerine kavuşurlar. Unutmadan ekleyelim, LÖSEV Bakanlar Kurulu kararınca ‘kamu yararına çalışan’ bir vakıftır. Hastane için bağışlanacak araçların bedeli gelir vergisi matrahından düşülebilmektedir. Müjdeli haberi heyecanla bekliyoruz.”
LÖSEV’in bu çağrısı nasıl karşılık bulacak, takipçisi olacağız...

 ***

Haberin Devamı

Demek ki rahatsız etmiyor

GEÇTİĞİMİZ hafta Başkent Fısıltıları’nda trafikteki ‘tanımlanamayan cisimleri’ yazmıştım. Önündeki ışıklarla, sireninden çıkan garip sesiyle trafikte tedirgilik yaratan, ‘resmi bir görevi’nin olup omadığının ‘tanımalanamadığı’ araçlardan bahsetmiş ve yetkililerin bu durumla ilgili nasıl bir düşünceleri olduğunu merak ettiğimi belirtmiştim. Ama yetkisi alanında ya da değil Ankara’ya dair her sorunda sahiplenici bir tavır sergileyen Vali Alaaddin Yüksel’den ses çıkmadı. Her halde bu rahatsızlıklar Sayın Vali’ye ya intikal etmedi ya da kendisini rahatsız etmiyor...

Yazarın Tüm Yazıları