Bu çağda tek kültür diye bir şey kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Bu çağda tek kültür diye bir şey kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 10:47

Almanya’nın Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu ( FöTEV Nds ) üye dernek temsilcilerine yönelik düzenlediği hafta sonu seminerde ‘Kültürlerarası Açılım’ konusunu ele aldı.

Haberin Devamı

FÖTED Eski Genel Başkanlarından Berrin Alpbek’in yaptığı sunumda farklı kültürlerin kişiyi zenginleştirdiğini belirtti. Farklı kültürlerin varlığını kabul ettikten sonra kişi olarak da farklılaştıklarını dile getiren Alpbek, “Öncelikle öğreten insanın yanı sıra, öğrenen kişi de olduğumuzu da kabul ederiz. Bu da gelişmemize katkı sunar” dedi.
Değişik nedenlerden dolayı göçlerin yoğun yaşandığı, insanların giderek daha fazla seyahat ettikleri bir dünyada yaşadıklarını belirten Alpbek, şöyle konuştu:
“Artık tek kültürden söz etmek doğru olmaz. Farklı kültürü kabullendikten sonra herkesin aynı derecede saygı gördüğünü görürüz ki bu da karşılıklı olarak hepimizi mutlu eder. Kimseyi kendi görüşümüz hakkında ikna etmek zorunda olmadığımız gibi; tek çözümün olmadığını da kabul etmemiz gerektiğinin farkına varırız. Artık dinlemenin de zevkine varıyorum diyebiliriz. Toplumdaki farklı renklere, inançlara ve cinsiyetlere farklılıkların zenginlik olduğunu kabullenerek bakabildiğimiz ölçüde toplumda da huzur ve barış ortamı büyük ölçüde sağlanmış olur.”

Haberin Devamı

DAHA SAĞLIKLI İLETİŞİM
FÖTEV Nds Başkanı Seyhan Öztürk de, “Çok kültürlü bir toplumda yaşıyoruz. Biz de dernek olarak farklı kültüre sahip velilerle karşılaşıyor ve beraber çalışmalar yapıyoruz. Bu günden sonra inanıyorum ki bu seminerden aldığımız bilgiler sayesinde de hepimiz ilişkilerimizde daha sağlıklı iletişim kuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!