'Bu bir sistem değişikliğidir'

Güncelleme Tarihi:

Bu bir sistem değişikliğidir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 21:20

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandum şartıyla Meclis’te kabul edilen anayasa değişikliği teklifiyle ilgili “Her ne kadar birileri rejim mejim deyip duruyorsa da ki alakası yok. Bu bir sistem değişikliğidir. Ve bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar daha kısa süre önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır bu iş” dedi. Erdoğan, Afrika gezisi öncesi Atatürk Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLLETİMİZİN KARARI BAŞ GÖZ ÜSTÜNE

“Sürecin parlamento aşaması gerçekten başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Bunun adı referandumdur. Şimdi ise gerçek sahibine gideceğiz, millete gideceğiz. Milletimiz onaylıyorsa, onayladıktan sonra bir seçim süreci var. Seçim, şu andaki görüntüsü 2019. Bu seçimde tekrar millete gidilecek. Özellikle partili bir cumhurbaşkanı süreci bir defa bu işin en farklı olan yönü olacak. Ve bütün bunların yanında da özellikle Türkiye'nin geleceğe yönelik çok daha performansı arttırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz. Yani biz idarede; çünkü her ne kadar birileri rejim mejim deyip duruyorsa da ki alakası yok. Bu bir sistem değişikliğidir. Ve bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar daha kısa süre önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır bu iş.
m Şu anda milletimizin vereceği karar bizim için baş göz üstünedir. İnşallah bu adımı bu şekilde atacağız. Ama 2019'da seçim yapılır yeni partili cumhurbaşkanı seçilir, partili cumhurbaşkanı seçildikten sonra da kim olacaksa partili cumhurbaşkanı tabii ki o kabinesini oluştururken artık bağlayıcı bir niteliği olmayan bir süreçtir. Burada ağırlıklı olarak biliyorsunuz parlamentodan değil parlamento dışı bir kabine oluşturma şansı olacağı için bu defa birinci derecede önem arz ediyor. İkinci derecede parlamento içinden de bu kabineye kişiler alabilir.

Haberin Devamı

HALKIMIZ SICAK BAKIYOR

(Meydanlarda sizleri görecek miyiz? sorusu üzerine) Tabii şu anda yani bizim meydanlarda yer almamızda mani bir hal yok. Birçok etkinlikler olacaktır. Ve bu etkinlikler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra meydana çıkar mıyız, çıkmaz mıyız? Şu anda zaten meydanlardayım. Bakın dün de meydandaydım, bundan önce de meydanlardaydım. Ama onun değerlendirmelerini yaptıktan sonra ne zaman halkımızla bir araya geleceğiz konuşacağız. Kaldı ki Cumhurbaşkanlığı üzerinden bir geleceğin hazırlanacağı düzen bizi de ilgilendirecektir. Düşüncelerimizi halkımızla paylaşmayı gerektirecektir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

(Referandumla ilgili anket yaptırdınız mı? Referandum tahminiz nedir? sorusu üzerine) Biraz erken oluyor. Anketler var bunları biraz daha hızlanalım inşallah bunları paylaşırız. Halkımızın milletimizin referandum ile birlikte Türkiye’de özellikle ‘partili cumhurbaşkanlığına’ sıcak baktığı çok da ciddi anlamda oranla bu işe yaklaştığını görüyoruz. Öyle olmasa bu işin içinde olmazdık onu da çok açık söyleyeyim.”

ORTADOĞU İLE İLGİLİ SÖYLEMLER DOĞRUSU RAHATSIZ EDİCİ

(ABD Başkanı olan Donald Trump’ın açıklamaları) Sayın Trump birçok açıklamalar yapıyor ve biz de bu açıklamaları şu anda izliyoruz. Köprüler vesaire demiryolları ondan öte şu anda Ortadoğu’yu düşünüyoruz. Trump’ın Ortadoğu’daki tavrı ne olacaktır onu düşünüyoruz. Çünkü Ortadoğu şu anda kaynıyor. Şu anda Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir. Biz toprak bütünlüğüne saygı duyulan bir Ortadoğu’dan yanayız. Parçalı bir Ortadoğu düşünmüyoruz. Bu Ortadoğu halklarının kendisine saygısızlık olur biz buna evet diyemeyiz. Sayın Trump’a yapacağımız ziyarette o görüşlerimi A’dan Z’ye aktaracağım. Bu müzakerelerle birlikte Ortadoğu’nun en güçlü ve belirleyici ülkesi Türkiye’dir. Ortadoğu ile alakası olmayanların Ortadoğu ile ilgili karar verirlerse dünyamız için insanlık için isabetli olmaz.

BAKMADAN GEÇME!