Bu bir şikayet mektubudur

TÜVTÜRK, İvedik tarafından dolandırıldım.

Eşime ait aracımı muayene istasyonuna götürdüm. İnternetten randevu aldım. 04.05.2010 günü 138.89 TL yatırdım. Muayene yapıldı.3 ağır ve 2 hafif kusurunuz var dediler. Servisime götürdüm; farları, stopları, şanzımanı, gaz borularını yaptırdım. LPG takan servise götürerek yakıt/gaz borularını yerleştırdim. 4 gün sonra tekrar kontrola götürdüm. 1 ağır ve 1 hafif kusur tekrar buldular. Bu onarımlar ve
baca takılınca tekrar gelin, dediler. Ben bacayı yeni duydum. Tekrar servise götürdüm. LPG tankının altına 2 cm’lik boru yerleştirdiler. Baca tamam dediler. 10.05.2010 günü internetten randevu alarak tekrar götürdüm.
Muayene etmeden önce tekrar para yatırmamı istediler. Neden, dedim. Önceki muayenen yandı dediler.
Bu resmen soygun dedim. İstediğin yere şikayet et dediler. Müdürünüzü çağırın dedim. Geldi, prosedür böyle dedi. 155 polis imdatı aradım. Polis ekibi geldi. TÜVTÜRK Müdürüyle konuştular. Müdür ikna olmadı. Bir sonuç çıkmadı. Ankara Valiliği’ni aradım.
Vali Yardımcısının sekreteri bizi ilgilendirmiyor, savcılığa şikayet edin dedi. Velhasıl yetkili birini bulamadım.
Randevumuz yanacak bir daha bu bataklığa düşeceğiz. 126.26 TL ödeyerek 3 muayeneyi 2 dakikada yaptırdım. 1 hafif kusurla ruhsatı alabildim. Muayeneyi bitirdiler. 6 gün içinde 6 dakikalık 3 muayene karşılığı 139.89+125.26 TL aldılar. Mahkemeye başvurarak yasal hakkımı arayacağım. Türk halkının bana yapılan bu eziyeti ve haksızlığı öğrenmesini istedim. Araç muayenelerini yabancı menşeli özel bir şirkete verirseniz olacağı budur. Alternatifi yok. Polisten, validen, bakandan korkuları yok. Soygun yapıyorlar.
Bir yetkili ararsa bin sebep sayarlar. Ulaştırma Bakanlığı’ndan TÜVTÜRK’ten Türk kelimesinin çıkarılmasını, öneriyorum.
Çünkü kamu kurumu değiller ve bunu haketmiyorlar. Hiçbir kamu kurumu böyle davranamaz. Her kurumun bir amiri bir sorumlusu vardır. Yapılan yanlış bir işlem varsa anlatırsın.
Gerekirse dava edersin.
Cengiz GİREK- Ankara E.A. Hastanesi, 2 Dahiliye Kliniği

‘Avrupalı müze’ nasıl olurmuş Çorum’da görün


9 MAYIS günü Ankara’dan Hattuşa, Yazılıkaya ve Alacahöyük gezisine katıldık. Katılım olmadığı için bu tur pek yapılamıyormuş. Gezimizin sonunda Çorum Müzesi’ni gezdik. Eski Çorum Lisesi’ni müze haline getirmişler. Kendimi Avrupanın bir şehrinde sandım. Müze o kadar güzel ki gözlerime inanamadım. Personel güler yüzlü ve yardımcı... Her yer pırıl pırıl ayrıca engelliler için yürüyen asansör yapmışlar. Her şey günün şartlarına göre düşünülmüş ve yapılmış. Çorum Müzesi tam bir Avrupa örneği. Emeği geçen herkesi kutluyorum.
İsteyince neler yapılıyormuş.
Darısı ‘Avrupa Ödüllü’ Ankara’da bir kültür merkezinin başına.
Fatma KARAKAŞ
Yazarın Tüm Yazıları