"Bu başarı potansiyelin kanıtıdır"

Güncelleme Tarihi:

Bu başarı potansiyelin kanıtıdır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 12:44

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Yıldız Milli Erkek Basketbol Takımı'nın elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu'nun, Türkiye'nin dünyanın en önde gelen basketbol ülkesi olma hedefini gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğunun güzel bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Demirel'in yanı sıra (A) Milli Erkek ve Kadın takımlarının kaptanları Ender Arslan, Nevriye Yılmaz ile Hidayet Türkoğlu'nun, yıldız millilerin elde ettiği başarı nedeniyle yaptıkları açıklamalar, federasyonun internet sitesinde yayımlandı.

Şampiyon sporcuları tebrik eden başkan Demirel, finalde Fransa karşısında alınan galibiyetin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu galibiyet, yetenek geliştirme programımızın ne kadar kuvvetli olduğunun bir göstergesi. Bunun da ötesinde, dünyanın en önde gelen basketbol ülkesi olma hedefimizi gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğumuzun güzel bir kanıtı. Büyük mutluluk duyduğum bu başarıda payı olan, emeği geçen herkesi kutluyor, sporcularımıza ve teknik ekibimize tebrik ve teşekkürlerimi gönderiyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

(A) Milli Takım Kaptanı Ender Arslan, genç oyuncuların çok iyi mücadele ettiğini vurgulayarak, “Bu Türkiye'de basketbola ne kadar tutkuyla bağlı olduğumuzu herkese gösterdi. A takımdaki tüm arkadaşlarım adına yıldızlarımızı tebrik ediyor ve onlarla gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden (A) Milli Kadın Takımı'nın kaptanı Nevriye Yılmaz da, şampiyonluk maçı öncesinde milli takım oyuncularıyla görüştüklerini bildirerek, “Onlara iyi mücadele etmelerini ve takım oyunu oynamalarını söyledik. Beklentilerimizin de üzerinde bir performans sergilediler ve güçlü bir takıma karşı müthiş bir mücadele ortaya koydular. Londra'daki tüm kafilemiz adına kendilerini çok kutluyorum” şeklinde görüş bildirdi.
(A) Milli Erkek Takım'ın kadrosunda yer almayan Hidayet Türkoğlu ise, genç oyuncuların elde ettiği başarılar ile gurur duyduğunun altını çizerek şunları kaydetti:
“Bizlerden bayrağı devralacak ve başarıyla taşıyacak gençlerin yetişmesi mutluluk verici. Tüm kategorilerde Avrupa basketbolunda söz sahibi olmamız basketbolumuzun geldiği noktayı gösteriyor. Yıldız takımımızı yürekten tebrik ediyorum.”

Bu arada, Yıldız Milli Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonu olmasının ardından, birçok devlet ve spor adamının Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i arayarak tebrik ettiği açıklandı.

TBF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başta olmak üzere devlet büyükleri ve spor camiasından birçok önemli isim final maçının ardından TBF Başkanı Turgay Demirel'i telefonla arayarak tebriklerini ilettiler” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!