Bu barajı da aşarız: 0-0

Güncelleme Tarihi:

Bu barajı da aşarız: 0-0
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2003 01:46

İlk yarıda Beckham, Hooijdonk'u hatırlatırcasına penaltıyı kaçırdı. İkinci yarı baskıyı kurduk. Kaleyi bulamadık. 13-19 Kasım'da oynanacak baraja kaldık.

Özlemleri bitirmek istiyorduk. Adalılar'ı yenmek, ilk golümüzü atmak ve şampiyonaya direkt gitmeyi arzu ediyorduk. Muhteşem atmosferde bunu başaramadık. Psikolojik savaştan istediğimizi çıkaramadık.

BU maç bir finaldi... Bir yanda futbolun anavatanı İngiltere, diğer yanda bugüne kadar bu ülkeye karşı bırakın galibiyeti, bir golü bile bulunmayan Türkiye... Bu kez olacak dedik. Ama yine olmadı. Yine gol atamadık, yine kazamadık ve yine finallere katılma umudumuzu baraj maçlarına taşırdık. İlk 15 dakikayı yüreğimiz ağzımızda izledik. İngilizler oyuna hızlı başlamışlardı. ‘‘Neler oluyor’’ derken 16. dakikada Neville ortaladı, Scholes kafayı vurdu ama top auta çıktı. Tribünler şaşkındı. Hemen, kadr oya yönelik eleştiriler başladı.

- Şenol keşke Sergen'i ikinci yarıda oyuna alsaydı.

- Yok abi... Tuncay bu maçta ilk onbirde olmalıydı.

Ama zaman ilerledikçe, oyuna ağırlığımızı koymaya başladık. Sergen mükemmel paslarından örnekler vermeye, Nihat arı gibi çalışmaya başladı. İlk yarının en çok alkış alan hareketi bu ikiliden geldi. Sergen ortaladı, Nihat nefis bir vole vurdu. Ama top kaleci James'de kaldı. Karşılıklı akınlar devam ederken, 35. dakikada yüreğimiz ağzımıza geldi. Gerrard topla cezalanına girdi ama Tugay tarafından düşürüldü. Collina penaltı noktasını gösterdi.

Beckham auta attı

Topun başına Beckham geldi. Ama İngiliz futbolunun ve Real Madrid'in yıldızını penaltı noktasında bir sürpriz bekliyordu. Beckham topa geldi, tam vuracağı sırada ayağı kaydı. Top kalenin metrelerce üstünden auta gitti.

Stres içindeki tribünlerden derin bir ‘‘Ohhh’’ la birlikte kahkalar yükselmeye başladı. Fenerbahçeli Hooijdonk'un, Gençlerbirliği maçında başına gelenlerin bir benzerini yaşamıştı Beckham. Ayağı kaymış, penaltıyı dışarı atmıştı.
42. dakikada Fatih sağ çizgiden ortaladı. Sergen yükseldi, kafayı vurdu ama top direkle kaleci James arasında kaldı. İkinci yarı, adeta bir satranç maçı gibiydi. Bir yanda Eriksson, diğer yanda Şenol Güneş taktik üstüne taktik değiştiriyorlardı. İngilizler gol yememek için savunmaya çekilirken, Güneş, oyuncu üstüne oyuncu değiştiriyor, sahadaki golcü sayımızı 4'e yükseltiyordu. Ama tüm bu taktikler, ne skoru, ne de ‘‘O hep isyan ettiğimiz kaderimizi’’ değiştirmeye yetmedi.

Karşılaşma 0-0 berabere bitti. Portekiz umudumuz baraj maçlarına kaldı.


STAT: Şükrü Saraçoğlu


HAKEMLER: Pierluigi Collina (7), Narciso Pısacreta (7), Marco Ivaldı(7)


SARI KARTLAR:Dk.58 Hakan Şükür, Dk.63 Tugay, Dk.80 Butt, Dk.81 Rüştü Reçber


TÜRKİYE


Rüştü (7)

Fatih (7)

Bülent (6)

Alpay (7)

İbrahim (5)

Okan (6)

(Dk.68 İlhan 5)

Tugay (6)

Emre (6)

(Dk. 80 Ergün 5)

Sergen (6)

(Dk.62 Tuncay 5)

H.Şükür (7)

Nihat (7)



T.D: Şenol Güneş


İNGİLTERE


James (7)

Neville (7)

Campbell (7)

Terry (6)

Cole (6)

Beckham (6)

Butt (6)

Scholes (6)

(Dk.91 Lampard 6)

Gerrard (7)

Rooney (7)

(Dk. 73 Dyer 5)

Heskey (6)

(Dk.68 Vassell 6)



T.D: S.Goran Eriksson


7. GRUP PUANDURUMU


TAKIMLAR O G B M A Y P


1-İngiltere 8 6 2 0 14 5 20

2-TÜRKİYE 8 6 1 1 17 5 19

3-Slovakya 8 3 1 4 11 9 10

4-Makedonya 8 1 3 4 11 14 6

5-Liechtenstein8 0 1 7 2 22 1



Türkiye-İngiltere: 0-0

Liechtenstein-Slovakya: 0-2
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!