Bu baharın şarkıları: Yerli müzisyenler 1-0 öne geçti

Güncelleme Tarihi:

Bu baharın şarkıları: Yerli müzisyenler 1-0 öne geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 12:56

Zor ve uzun bir kış geçirdik… Bugünlerde ağaçların rengi daha güzel, çiçekler mis gibi kokuyor. Bahar, dört bir yandan etrafımızı sarıyor. Kışın yükünü omuzlarımızdan atmak içinse müzikten başka bir kaçışımız yok. Şu ana kadar ne dinledik, nelere takıldık, işin uzmanlarına sorduk. İşte yanıtları…

Haberin Devamı

BAHAR GELDİ… EN SEVDİĞİNİZ ŞARKI ŞİMDİYE KADAR NE OLDU?

SUAT KAVUKLUOĞLU / Ntv.com.tr Kültür Sanat editörü, müzik yazarı
Pop müzikte bugünlerde en sevdiğim şarkı 23 yaşındaki Can Kızıltuğ'dan “Ateş Ediyor”... Yeni kuşağın pop starı Can olacak bence. Stiliyle, hayatla ve müzikle iletişim kurma biçimiyle tamamen "şimdi"ye ait. Yeni bir dilden konuşuyor bu çocuklar. Üstelik son derece karizmatik, efendi, saygılı, ve çok da yakışıklı. Şarkısında da dediği gibi "o gözleri bakmıyor sanki, ateş ediyor…”

YASEMİN ŞEFİK / Best FM radyo programcısı, yazar
Sezen Aksu "Biraz Pop Biraz Sezen" bu yılın şüphesiz en iyisi...Bahar geldi ve baharla beraber iki yeni şarkı yaz sıcağına da damgasını vuracak. Birincisi; Kenan Doğulu- “İlk Adımı Sen At”; ikincisi ise 22 Nisan’da çıkacak olan İrem Derici –“Tek Taş” şarkısı. Yabancı şarkılardan ise Ed Sheeran "Shape Of You" her türlü remix versiyonu kopar, koparır, aa koparttı!

Haberin Devamı

GÜLİZ ARSLAN / Hürriyet Ekler Konular Editörü
Ben bu aralar Jakuzi'nin 'Koca Bir Saçmalık’ını dinlemeden duramıyorum.
Bir yandan da MFÖ albümünü bekliyorum. ‘Eski dalga’yı da ihmal etmemek gerek çünkü. Bildiğim kadarıyla yeni albüm için -son albümün aksine- üçü aynı anda girdiler stüdyoya, ‘Ele Güne Karşı’ tadında bir albüm olmasını hedefliyorlar. Mazhar Alanson’un yazdığı yeni şarkıları çok merak ediyorum.

EMRAH SAKA/ Power FM radyo programcısı
Billie Eilish- Bellyache . 15 yaşındaki bu güzel kız Teog sınavına girmediği için gergin değil ve harika şarkılar yapıyor. İçinde V for Vendetta geçem kaç şarkı var ki?

Bu baharın şarkıları: Yerli müzisyenler 1-0 öne geçti


BU YAZ SİZCE EN ÇOK KİMİ DİNLEYECEĞİZ?

GÜLİZ ARSLAN:
Deniz Tekin’i epey bir dinleriz. Dinleyelim de… Çünkü o nasıl tatlı bir insandır, onlar nasıl güzel şarkılardır öyle… Sena Şener’in single’ını da çok sevdim. Albümü çıkarsa o da kitleleri peşinde sürükler bence. En çok kimi sevdiğimi soruyorsan, ne diyeceğimi bilemem. Bubituzak'ı, Adamlar'ı, Ponza'yı, Plaj'ı, Biz'i, Peyk'i, Sattas'ı, Can Güngör'ü, Can Kazaz'ı, Son Feci Bisiklet'i, Yüzyüzeyken Konuşuruz'u, Palmiyeler'i ve Kalben'i ve Gaye Su Akyol'u çok sıkı takipte olduğumu söyleyebilirim ama... Ya da genel olarak ‘yeni dalga’ya bayılıyorum diyeyim. Son yıllarda ülkenin kültür-sanat cephesindeki en heyecan verici şey bu bence.

Haberin Devamı

Bu baharın şarkıları: Yerli müzisyenler 1-0 öne geçti

SUAT KAVUKLUOĞLU:
Evrencan Gündüz'e bayılıyorum. Onun o sanki kara bir kömüre dönmüş ciğerlerinden gelen isli sesi; bildiğimiz şarkılara bambaşka bir ruh katıyor. Can Kazaz, Can Güngör, Nilipek, Lara Di Lara hepsi ayrı ayrı güzeller. Gökçe Kılınçer'i unutmamak lazım. Hepsi ayrı ayrı kendi dünyalarından kendi sesleri ve sözcükleriyle öyle tatlı söylüyorlar ki bayılıyorum. İnsanın ruhunu ipek gibi saran sesleriyle bahar yağmurlarından sonra gelen toprak kokusuna benziyorlar. O yağmurların kokusu bana ilk gençliğimizi, masumiyetimizi hatırlatıyor.

EMRAH SAKA:
Alice Merton- “No Roots”. Güçlü, ayakları yere basan yeni nesil asilerden. Sevdik onu.

Haberin Devamı

YASEMİN ŞEFİK:
Gizli Kalsın'ın Zeynep Bastik'i, sahnelerin minnoş delisi Güntaç Özdemir, Any İstanbul'un pazar sürprizi Müjde Kızılkan...Zeynep ve Güntaç'ın single çalışmaları var o ayrı ama sahnelerden sosyal medyaya bu arkadaşlar çok “like”edilir.

Bu baharın şarkıları: Yerli müzisyenler 1-0 öne geçti



ŞU ANA KADAR HANGİ ALBÜM SİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI?

EMRAH SAKA / Power FM radyo programcısı

Depeche Mode'un Spirit albümü, grubun beyin ölümünün gerçekleştiğini gösterdi. Depeche Mode ile büyüyen biri olarak bunu söylemek içimi acıtıyor.

YASEMİN ŞEFİK:
Depeche Mode ne modunda bilmiyorum ama ıııh ııııh olmamış. Katy Perry’yi ben çok severim, hatta şarkısını sevdim. Ama bunu da başıma bi şey gelmeyecekse söyleyeyim: Çünkü şarkısı “Chained to the Rhythm”i epey kötü yorumlamış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!