Bu bahar dinlenecek 4 albüm

Güncelleme Tarihi:

Bu bahar dinlenecek 4 albüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 11:45

Vasatın üstünde, bahar aylarını güzel geçirmenizi sağlayacak dört albüm var bu hafta gündemimizde...

Haberin Devamı

VAKTİ GELDİ- ARPEJ MÜZİK (ALBÜM) / METİN TÜRKCAN 
5 üzerinden 3 yıldız 

Bu bahar dinlenecek 4 albüm

 

Çok özel bir rock gitaristi, Şebnem Ferah’ın grubunun ve Pentagram’ın belkemiği, özel projelerin adamı Metin Türkcan’ın ‘Vakti Geldi’ diyerek çıkardığı solo projesinde Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Ogün Sanlısoy, Murat İlkan, Harun Tekin, Aylin Aslım, gibi önemli isimlerin eşlik ve katkıları var. Dijital platformlarda Ferah’la yorumladıkları ‘Dilek Taşı’nı dinleyince dün piyasaya çıkan albümün gerisi hakkında gerekli fikri edineceksiniz zaten. Sadece rock’çılar ya da gitar tutkunları için değil, mesela Nilüfer’in 12 ve 13 Düet albümlerini çok sattıran herkes için de ilgi çekici bir iş olmuş ‘Vakti Geldi’.

 

Haberin Devamı

“#YOLUNSONU” – TMC (TEKLİ)/ KIRAÇ
5 üzerinden 3 yıldız 

Bu bahar dinlenecek 4 albüm

 

Sevin ya da sevmeyin Kıraç şarkıya form olarak yaklaşımı ve vokaliyle şahsına münhasır bir isim. Yeni tekli çalışması ‘#yolunsonu’ kendi kategorisinde güçlü bir aşk şarkısı olmasının yanı sıra adının içerdiği etiket işareti, ‘#’ ile Kıraç’ın başının pek hoş olmadığını bildiğimiz dijital müzik âlemine gönderme mi yapıyor diye düşünmeden edemedim.

 

BENSİZ BİR SEN – DMC (TEKLİ) / YOU MAY KISS THE BRİDE FEAT. FATMA TURGUT
5 üzerinden 3 yıldız 

Bu bahar dinlenecek 4 albüm

 

Büyük pasta içinde incecik bir dilim gibi gözükse de Türk heavy metal’inin geniş bir alıcı kitlesi var. Bu topraklarda çeşitli alt türleriyle asla geçici bir heves olmamış bu sound ve değeri anlaşılmış Türk metal grupları ne yazık ki yurtdışına açılmakta zorlanıyor. Yapmaları gereken, YMKTB’nin yaptığı gibi yurtdışı festivallerine odaklamak ve iç pazarda fark yaratmak için Model’in solisti Fatma Turgut’un bu şarkıdaki eşliğinde olduğu gibi destekler almak. Meraklısı için çok iyi parça.

 

 

Haberin Devamı

İSTEMEM SÖZ SEVMENİ - 06 RECORDS/UNİVERSAL (TEKLİ) / FERMAN AKGÜL
5 üzerinden 3 yıldız 

Bu bahar dinlenecek 4 albüm

 

Ferman Akgül İstanbul’da grupça aynı eve taşınıp ilk albüme geri saydıkları günlerden beri kopmamaya çalıştıkları Ankaralılık ruhuna ithafen ‘06 Records’ adlı bir müzik şirketi kurdu. Bir müzisyen olarak yeni ve iyi müzisyenlerin derdini iyi anlayacağına, onlara yol açması gerektiğine inanıyor. Ve solo kariyerinin bu ilk şarkısı da yeni şirketin nazar boncuğu. Sabanis Giorgos bestesi üzerine Ferman’ın yazdığı sözler ve düzenlemesiyle kendisinin farklı müzikal arayışlara girdiğinin de habercisi. maNga’yı sorarsanız tam gaz devam. ‘Ferman’ın yolu’nuysa ayrıca çok seveceksiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!