Bu baba çıldırmış

Güncelleme Tarihi:

Bu baba çıldırmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Sırp Damir Dokic, kendisiyle yıllardır konuşmayan kızı Jelena Dokic’in yeniden Avustralya’ya dönmesini içine sindiremedi. Damir, kızının Sırbistan&Karadağ’a dönmesini sağlamak için Jelena’yı kaçırmayı, Avustralya’dan intikam için bir vatandaşını öldürmeyi, hatta Sydney’e nükleer bomba atmayı düşündüğünü söyledi.

TENİS dünyasının güzel yıldızlarından Jelena Dokic’in babası ve eski antrenörü Damir Dokic çılgınlıklarına bir yenisini ekledi. Yıllardır kızıyla konuşmayan Damir, bu kez tehditlerini kızını kaçırmaya, intikam için bir Avustralyalı öldürmeye, hatta Sydney’e nükleer bomba atmayı düşünmeye kadar götürdü.

Jelena’nın pazartesi günü başlayan Avustralya Açık’tan ilk turda elenmesinin ardından Damir’in Sırbistan&Karadağ gazetesine yaptığı açıklamalar yine tenis dünyasının gündemine oturdu. Damir, Sırp Kurir gazetesine yaptığı açıklamada, "Avustralya, Hırvatistan ve Vatikan’ın yardımıyla kızımın beynini yıkadı. Avustralya’nın bir ayıbı olarak, Jelena ilk turda kaybedince Sydney’e bir nükleer bomba atmayı, intikam için bir Avustralyalı öldürmeyi düşündüm. Fakat bunlar bana bir şey kazandırmayacaktı.

Radyoda yalanladı

Kızımı ülkesine dönmesi için kaçırmayı da planladım. Sırp politikacılar ve savaş suçlularıyla da kızımı kaçırmayı düşündüm. Sadece ikisi bana yardım etmeye hazırdı. Avustralya berbat bir ulus. Benden bu intikamı bekleyebilir"
ifadeleri kullandı. Damir, Melbourne’den bir radyo ile yaptığı telefon bağlantısında ise bu sözlerinin gerçek olmadığını söyledi.

1994’te vatanları Sırbistan’dan Avustralya’ya göç eden Dokic ailesi için her şey 2001 Avustralya Açık’ta Jelena’nın kurasına itiraz eden Damir’in gösterdiği tepki ile başladı. Aile Avustralya vatandaşı olmuştu. Ancak Jelena istemese de Damir, kurada kızının Avustralyalılar tarafından kasten önünün kesildiğini belirterek, Sırbistan&Karadağ’a dönme kararı aldı. Önce Sırbistan&Karadağ’a döndüler. Jelena, Sırbistan adına yarışmaya başladı. Ancak babasıyla arası yine açıldı. Londra’ya gitti, babası çağırdı ancak onunla yaşamak istemediğini söyledi. Geçtiğimiz aralık ayında da yeniden Avustralya’ya döndü.

1 milyon $ verdi

Ancak 2001’den beri Avustralyalı yetkililere tepkisi olan Damir’in taşkınlıkları bitmek tükenmek bilmedi. Geçen hafta Sydney gazetesi The Daily Telegraph, Jelena’nın babasını kendisinden uzak tutmak için boşanma anlaşmasına benzer bir şekilde yaklaşık 1 milyon ABD Doları ödediğini yazdı.

22 yaşındaki dünya sıralamasının eski 4 numarası Jelena, babasının kendisini kaçırma tehditleri sonrası "Avustralya’ya ve yeniden yarışmalara başladım ama çevremdeki olumsuzluklar bitmek bilmiyor. Bu benim önümü kesmek için yapılıyor. Hayatımı bu tip olaylardan sıyrılmak için harcadım. Yeniden zirveye çıkmak için bu tip olayları geride bırakacağım. Babamın yaptıkları Avustralya’ya dönme kararımın ne kadar yerinde olduğunu göstergesi" dedi. Bayanlar Tenis Birliği, Jelena’nın güvenliği için ona destek olacaklarını açıkladı.

Damir hiç uslanmadı

* 1999’da şarhoş olduğu ve kötü kıyafeti nedeniyle İngiltere’deki turnuvaya alınmayınca yolda yere yattı ve eylem yaptı, mahkemeye çıkarıldı.

* 2000 ABD Açık’ta som balığının fiyatı nedeniyle görevlilerle tartışıp çirkin sözlerle hakaret etti. Turnuvaya alınmadı.

* 2000 Wimbledon’da gazetecilerin telefonlarını parçalayıp gazetelere manşet oldu. Turnuvadan men edildi.


JELENA’YA DOKUNMAYIN

Babası Damir Dokic’in tehditleriyle zor durumda kalan Jelena Dokic’e Avustralya Açık’ta tribünleri dolduran tenis severlerden büyük destek geldi. Hayranları, yüzlerinde Jelena maskeleri ellerinde "Dont knock the Dok!" (Dokiç’e dokunmayın) pankartıyla yeniden Avustralya adına oynayan 22 yaşındaki genç tenisçiye moral verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!