Bu ateş can yakar

Güncelleme Tarihi:

Bu ateş can yakar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 10:56

Hem Süper hem de Birinci Ligde saflar iyice sıklaştı. Başkent takımlarının sıralamada bulundukları yer açısından, alacakları her puan ve atacakları her golü daha değerli yapacak.

Haberin Devamı

Kardemir Karabükspor için umutlar hızla tükeniyor. 17. sıradaki Osmanlıspor’dan başlayıp, 9. sıradaki Evkur Yeni Malatyaspor’a kadar çok küçük puan farkı ile dizilen takımlar tehlike çemberinde.

A.Gücü, ne zaman başı sıkışsa kendine bir hava boşluğu buluyor. Sezon başında Ç.Rize’yi deplasmanda yenip, seri yakalamışlardı şimdi yine zor durumda iken Balıkesir’i devirip, iddiasını yeniledi.

GENÇLER SERİYİ BOZMADI

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin ilk yarısının son maçını kaybeden Ankaragücü, buna rağmen devreyi lider bitirirken, ikinci yarı sarı-lacivertliler adına tam bir kabusla başladı. Üç maçta; 2 beraberlik ve bir yenilgi alıp, bir anda üçüncü sıraya gerileyen ve liderin 5 puan gerisine düşen Başkent ekibi, Balıkesir deplasmanında, bildiğimiz Ankaragücü gibi oynayınca, sonuca gitmeyi başardı. Ümraniye ve Çaykur Rize’nin yenildiği haftada, alınan bu galibiyet bir anlamda Ankaragücü’ne 9 puan kazandırdı. Yarışa ayrı bir heyecan geldi.
Gençlerbirliği’nin ilk yarı sonunda başlayan, ikinci yarı ile devam eden kaybetmeme geleneği Trabzonspor maçında da sürdü. Güçlü rakibini, özellikle ikinci yarıda çok zorlayan kırmızı-siyahlılar, direklere takılırken, forvetlerin etkisiz kalışı ile 3 puandan oldu. Başkent ekibi, rakibine iç sahada 5. sezonda da yenilmeyip, kendi adına bir geleneği geliştirdi.

Haberin Devamı

Osmanlıspor’un, tam maç bitti derken, güçlü bir rakipten aldığı bir puan büyük değerde. Alt grup, kaynayan kazanı andırıyor. Her puan oyuncuların ve teknik ekibin, direncini daha da güçlendirecek.

Bu ateş can yakar

Özgür ŞAHİNER: Gençlerbirliği bir puan stratejisi ile oynayacağı maçları kolay kaybetmeyecek gibi sağlam bir duruş sergiliyor. Sessegnon’nun oyununa 1-2 isim ayak uydurabilse, 3 puana ulaşmaları daha kolay olacak.
Deniz GÜREL: Sessegnon’un formu takımı sürekli oyunun içinde tutuyor. Manu’nun takıma katılmasıyla Sessegnon’un verimliliği daha da artacak.
Ceyhun ERİŞ: Ankaragücü, birinci ligde duran topları çok iyi kullanan bir takım olduğunu zorlu Balıkesir Baltok deplasmanında gösterdi. Bu kritik galibiyet, oyunculara ve teknik ekibe özgüven ve istek aşıladı.
Fatih TEKECİ: İrfan Buz artık puan ve puanlar için sahaya çıkmalı. Rakibe göre 11’ler kurmalı. Ligde tutunmanın çaresi bu.

Haberin Devamı

FUTBOL MASASI SORULAR

1- Muriç gitti, Skuletic ve Deniz’in performansı istenen düzeyde değil. Trabzon maçında girilen onca pozisyona rağmen gol gelmedi. Gençlerbirliği’nin forvet hattı, Özat’ın puan hesabını tutturmasını sağlayabilecek mi ?

2 A.Gücü kritik bir virajı kayıpsız döndü. Cuma günü, bir puan gerisinden gelen Çaykur Rize ile oynayacak ve 8 günde 3 maça çıkacak. Balıkesir galibiyeti, yeni bir çıkışın işaret fişeği olarak değerlendirilebilir mi ?

3 Göztepe deplasmanından alınan 1 puan önemli. Ancak, Osmanlıspor, neredeyse maç başına kalesinde 2 gol ortalaması ile oynuyor. Soruna neden bir türlü çözüm bulunamıyor. Bu istatistik düzelmezse, lige tutunabilir mi ?

Haberin Devamı

Bu ateş can yakar
Özgür ŞAHİNER

HESAPTA ŞAŞMA YOK

1- GENÇLERBİRLİĞİ 4 maçlık zorlu sürece girerken, Ümit Özat en az 4 puan hedeflemişti. Ben de 5-6 puan alırsa büyük iş yapar demiştim. Şu an da elde 2 puan ve 2 maç daha var. Hesapta bir şaşma yok gibi. Kırmızı-siyahlılar, öyle ya da böyle Trabzonspor maçını kazanmalıydı. Özellikle ikinci yarıda, galibiyete ulaşacak pozisyonlar buldu ancak bunları değerlendiremedi. Sessegnon gibi bir oyuncu ve onun etkili pasları varken, forvet hattında görev yapan isimlerin, tabelayı belirlemede daha aktif olması gerekiyor.

UMUT’UN DÖNÜŞÜ ÖNEMLİ

2- FUTBOLDA duran topların ne derece etkili bir silah olduğunu, Ankaragücü-Balıkesir maçında bir kez daha gördük. Sezon içinde bu özelliğini çok iyi kullanan sarı-lacivertliler, kritik maçta 3 golü de böyle buldu. Umut’un golle dönüşü, hem kendisi hem da takım için önemli. Ankaragücü, zorluk derecesi yüksek maçları daha iyi moivasyonla oynuyor. İç sahada seyirci ile bütünleşip, yeniden ilk yarıdaki kimliğine bürünebilir.

Haberin Devamı

HERKES SORUMLULUK ÜSTLENMELİ

3- OSMANLISPOR, Göztepe karşısında yenik durumda götürdüğü bir maçı, uzatma anlarında attığı golle berabere tamamlayıp, hayati değerde bir puan aldı. Alt taraf çok karışık olduğundan, herkes birbirini kolluyor ve hatasını bekliyor. Sonraki maçın yine deplasmanda olması, alınan puanın önemini daha da büyüttü. Maçı kazanmak da lige tutunmak da önce iyi savunmadan geçiyor. Defansı takım halinde yaparak bu sorunu çözebilirler.

Bu ateş can yakar
Deniz GÜREL

GÖZTEPE ÖNÜNDE HESABI TUTTURUR

1- GENÇLERBİRLİĞİ’nin Fenerbahçe’ye ardından Trabzon’a yenilmemesi çok önemli. Ligin başından bu yana defans organizasyonu sorunlu olan, çok yol yiyen Gençler, bu kez gol yemedi, kazanabilirdi de. Sessegnon’un formu takımı sürekli oyunun içinde tutuyor. Manu’nun takıma katılmasıyla Sessegnon’un verimliliği daha da artacak. Skuletic de bu ikiliye katılırsa, gol sorunu çözülür. Bu hafta Göztepe’den 3 puan alınması elzem. Trabzon önündeki oyun tekrar edilirse, Özat’ın hedefi, Göztepe önünde tutar.

Haberin Devamı

DEVREYİ GERİDE KAPATMAMALI

2- AKARAGÜCÜ 3 puana ihtiyacı olduğu bir dönemde çok önemli bir deplasman galibiyeti aldı, hem de iki rakibinin puan kaybettiği haftada. Rize maçı zor olacak. İlk maçta A.Gücü deplasmanda 4-1 kazanmıştı. Rize cephesinden gelen haberler bu maça özel olarak hazırlanıldığı yönünde. Ankaragücü önce kaybetmemeli, gol yememeli. İlk yarıyı geride kapatmazsa, taraftarının da baskısıyla kazanmaması için hiç bir neden yok. Bu maçı kazanırsa tıpkı ilk yarıda olduğu gibi zirveyi yakalayacağını düşünüyorum.

AKIŞLARLA LİGDEN DÜŞMEMELİLER

3- OSMANLISPOR kendisi gibi açık oynayan takımlara karşı seyir zevki müsabakalara imza atıyor. Ancak alkışlarla ligden düşmemek için bu kadar kolay gol yememeyi öğrenmeliler. Osmanlı, ligin en iyi kalecilerinden birine sahip, defans hattı oyuncu olarak kötü değil ama savunma organizasyonu bir türlü oturmadı. İrfan Hoca defansın önündeki hattı belki biraz daha güçlendirebilir. Sivas deplasmanı çok zor. Şu an için biten bir şey olmasa da puansız geçen her hafta Osmanlı’nın ligde kalmasını zorlaştırır.

Bu ateş can yakar
Ceyhun ERİŞ

SESSEGNON’A UYGUN SİSTEM

1- ÜMİT hoca hala doğru sistemi bulmaya çalışıyor. Trabzonspor maçının ilk yarısında takımı 3-4-3, ikinci yarıda 4-2-3-1 oynattı. Gençlerbirliği, Özat’ın ikinci yarı oynattığı sistemle daha fazla pozisyona girdi. Bu dizilişi geliştirlerse, çok daha etkili bir takım olurlar. Öndeki üçlü çok etkili ancak Sessegnon, forvet arkası oynadığında, daha faydalı. Buna uygun bir diziliş ve sistem yapmalı.

GALİBİYET ÖZGÜVEN AŞILADI

2- ANKARAGÜCÜ ligde duran topları iyi kullanan bir takım olduğunu Balıkesir deplasmanında gösterdi. Bu galibiyet, onlara özgüven ve istek aşıladı. Özellikle Çaykur Rize maçı öncesi galibiyet, konsantrasyonlarını artıracaktır. Ancak şu bir gerçek, 3-1’lik bir galibiyet aldıkları bir maçın genelinde bile oyunu tutmaya çalışmak doğru değil. Bu da İsmail hocanın oyun anlayışı anladığım kadarıyla. Ama her şeye rağmen hocanın kadro ve sistem anlayışını takdir etmek lazım.

OYUNA ASILMALARI ARTILARI

3- İZMİR’de çok çılgın bir maç oldu. Bu sezonki çıkışı ile dikkati çeken Göztepe, sezonun ilk yarısındaki galibiyetlerden uzak olsa da deneyimli ve kaliteli kadrosu ile iddiasını koruyor. Osmanlıspor’un, güçlü bir rakip karşısında, deplasmanda 2-0’dan geri gelmesi ve son anlarında yenik durama düştüğü oyunu bırakmaması, onlar için gelecek adına artı. Ancak, her zaman rakip böyle hatalar yapmaz.

Bu ateş can yakar
Fatih TEKECİ

SESSEGNON, TAM BİR USTA

1-G.BİRLİĞİ, 8 maçtır yenilmiyor. Bu çok önemli bir istatistik. Çünkü, 13. hafta sonunda yani son mağlubiyetini aldığı Osmanlıspor maçı sonrasına kadar G.Birliği için “Bu takım düşer” demiştim. Devre arasında da “Transfer şart” yorumunu yaptım. Harika bir transfer, harika bir oyuncu Sessegnon. Tam bir usta. Ümit Özat da Sessegnon’u merkez noktaya koyup çok koşan, hırslı, mücadeleci bir takım yarattı. Ümit Özat’ın puan hesabını tutturması zor görünüyor. Ama, G.Birliği futboluyla keyif veriyor.

NİHAYET “OH BE!” DEDİ

2-A.GÜCÜ nihayet “Oh be!” dedi. Hem de sürpriz lider Ümraniyespor ile en dişli rakiplerinden Ç.Rizespor’un mağlup olduğu haftada gelen bu 3 puan, tüm hesapları bir kez daha A.Gücü lehine çevirdi. Tabi bu maçın kazanımlarından biri de Umut Nayir’in haftalar sonra gol orucunu bozmasıydı. A.Gücü bundan sonrasında her maça final gibi hazırlanıp, sahaya çıkmalı. Ç.Rizespor maçıyla umarım yeni bir seri daha başlar.

3-RAKİBE GÖRE İLK 11

OSMANLISPOR, neredeyse her maç aynı futbol anlayışıyla sahada. Hücumu seven, rakip sahaya hızlı geçen, futbolseverlerin izlemek istediği türden bir takım. Önceliği gol atmak olan Osmanlıspor, savunmada büyük açıklar veriyor. 21 hafta geride kaldı, bu zaafını kapatamadı. Karcemarskas gibi bir kaleciye sahip olmasına rağmen 21 maçta 40 gol gördü kalesinde. İrfan Buz artık puan ve puan’lar için sahaya çıkmalı. Rakibe göre 11’ler kurmalı. Ligde tutunmanın çaresi bu.

Takımlarımız ne durumda:

Süper Lig:

1. Galatasaray 21/44
2. M.Başakşehir 21/43
..
13. Gençlerbirliği 21/22
17. Osmanlıspor 21/19

Birinci Lig:

1. Ümraniye 21/41
2. Ankaragücü 21/39
3. Çaykur Rize 21/38

Gelecek hafta maçları:

16 Şubat Cuma: Ankaragücü-Çaykur Rize
17 Şubat Cumartesi: Demir Grup Sivas-Osmanlı
19 Şubat Pazartesi: Gençlerbirliği-Göztepe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!