Bu aralar yapacağınız en akıllı alışveriş:

Bu günlerde alacağınız en doğru aksesuar gözlük. Çünkü hem mevsimsiz, yazı kışı yok hem de hâlâ indirimde

Haberin Devamı

Yüzünüze uygun, son dönem moda akımıyla örtüşen doÄŸru gözlük seçimi hem stilinizi parlatır hem kombininizi şık bir detayla tamamlar. Her sezon kıyafetlerde deÄŸiÅŸen moda trendleri, gözlükler için de geçerli. Fakat ikonik, vintage gözlükler son birkaç sezondur en revaçta olan modeller. Garanti şıklık için bu gözlüklerden alabilirsiniz.Â
Retro gözlük meselesini biraz açalım. Klasik formlarda, orta boy, kemik ve plastik türevi mutlaka çerçevesi olan gözlükler bunlar. Klasik formdan kasıt, kare ve köşeli kesim oluÅŸu, 50’lilerin spor-retro havasını yansıtması. Woody Allen’in ikonlaÅŸtırdığı gözlük formu ya da John F.Kennedy’nin, Grogery Peck’in taktığı gözlükler gibi.Â
Bu tarzı seviyorsanız, Tom Ford’un 50’ler formunu modernize ettiği ‘ikonik’ modelleri aradığınız lezzet olabilir. Persol markası da bu tarzda iddialı gözlüklere sahip. Steve McQueen’in bir dönem reklam yüzü olduğu bu gözlükler, 60’lı ve 70’li yılların gençleri iyi hatırlar. Katlanıp cebe giren modellerin öncüsü olmuştu. Bu formun akımını başlatan bir diğer model de Rayban Clubmaster. Bu köşeli retro formun numaralı, yani şeffaf camlı olan okuma gözlüğü versiyonları da var. Özellikle sık sık takım elbise giyiyorsanız, daha ‘smart’ bir görüntü katabilir size.

Haberin Devamı

TARZINIZ RETRO DEĞİLSE

Yuvarlak retro formlardan en önemlisiyse John lennon’un taktığı yuvarlak, küçük, metal kenarlı gözlükler. Günümüzde bu formun kemikli versiyonlarını Giorgio Armani, Marc Jacobs, Proenza Schouler, Ralph Lauren, Zegna ve Lanven gibi markaların son koleksiyonlarında bulmak mümkün. Moda markalarının koleksiyonları da gözlük modasının nabzını tutar. Emilio Pucci, Fendi, Lacoste, Nike, Calvin Klein, ve Michael Kors, Valentino ve Salvatore Ferragamo markalarına da bir göz atın. Retrodan ziyade metal kenarlı, damla modeli aviator seviyorsanız DSquared, Cerruti 1881, Ray-Ban Aviator, Armani, Gucci, D&G markalarını deneyin.

Daha eğlenceli bir alışveriş için...

Soru: Alışveriş konusunda aynı markalara, benzer mağazalara bakmaktan sıkıldım. Birkaç orjinal mağaza adresi önerebilir misiniz? (Emre Ç., İstanbul)

Haberin Devamı

Yanıt: Alışveriş meselesini daha eğlenceli, daha farklı kılmak için size Galata’da açılan yeni bir mağazayı önereceğim. Adı, Selfestate. Hem kadın hem erkek için farklı ürünler satıyorlar. Lastik Pabuç t-shirt ve sneaker serisi hoşuna gidebilir. Selfestate’de sadece kılık kıyafet değil, nadir bulunan plaklar, kitaplar, özel baskı posterler de satılıyor. Tasarım meraklısı biriyseniz kapısından girdiğinizde yeni bir oyuncak dükkanı keşfetmiş gibi mutlu olacaksınız. Evine düşkün beylere, el yapımı kurukafa motifli siyah mumları şiddetle öneririm.

Yazarın Tüm Yazıları