Bu albümlere hazır mıyız?

2013 geldi, yeni albümler de yolda. Bazı ustaların yeni albüm haberi beni heyecanlandırmadı desem yalan olur.

Haberin Devamı

David Bowie’nin 10 yıl aradan sona yeni bir albüm yapacağı haberi ve bu albümün habercisi olarak uçup gelen şarkı ‘Where Are We Know?’, hayranları arasında Meksika Dalgası yarattı. Bowie’nin yeni albümü ‘The Next Day’in tamamını dinlemek için mart ayının ikinci haftasını beklemek gerekecek. Son 10 yılda yaşadığı sağlık problemi yüzünden konser vermeyen, birkaç kayıt yapan Bowie’yi elbette sabırsızlıkla bekleyeceğiz.
Bu bekleme halinin heyecanını (tabii heyecanlandıysanız!) daha da körüklemek için 2013’ten başka neler beklemeliyiz sorusunun cevabını aradım.
Mojo ve Uncut’ın yayınladığı ‘2013’te gelecek albümler’ listelerinin yanı sıra web üzerinde güvenilir müzik kaynaklarına da göz attım. Her türden müzikseveri mutlu edecek haberlerim var...
Belli bir sisteme sadık kalmayacağım; tür veya tarih sıralaması yapmayacağım. ‘Kafama göre’ takılacağım...
Yine de ‘ustalara saygı’ şeklinde başlamakta fayda var. Mesela Jimi Hendrix... Mart ayında ‘People, Hell & Angels’ adlı bir Hendrix albümü geliyor. Daha az bilinen şarkılarının hiç duyulmamış, farklı kayıtlarından derlenen bir albüm. Yani hiç yayınlanmamış şarkı beklemeyin; hiç duyulmamış hallerine hazırlık yapın.

Haberin Devamı

ESKİ EKİBİ TOPLAYANLAR

Benzer tarzda ancak daha heyecan verici bir haber de Led Zeppelin’den var. Malum, Jimmy Page, bir süredir eski albümleri yeniden elden geçiriyor.
Ortaya bir kutu-set çıkacağını bekliyordu Led Zep hayranları. Fakat Pink Floyd’un yaptığı hareketi yapmaya ve her albümü ayrı bir kutu-set olarak yayınlamaya karar verildi. Ekstra kayıtlar vesaire; şenlik var yani.
Black Sabbath da “Eski ekibi topluyoruz usta” diye mesaj salanlardan. Ozzy Osbourne 1970’ler sona ererken son kez kayıt yapmıştı Black Sabbath’la. Daha sonra birlikte turnelere çıktılar, hatta 2005’te Roskilde’de klasik kadrosuyla izleme şansım da oldu.
Fakat Ozzy ile 30 küsur yıldır stüdyoya girmemişlerdi. Bekleyiş Haziran’da bitiyor. Albümün adı da ‘2013’. Bakalım nasıl olacak.
Deep Purple, Motörhead, Anthrax, Iron Maiden, AC/DC, Alice In Chains, Bullet For My Valentine da 2013’te albüm yayınlayarak müziğini sert sevenleri memnun edecek; haberiniz olsun.
2013’te albüm yapacak ama büyük olasılıkla es geçeceğim kıymetli isimlere de bakalım.
Benim dinlemeyecek olmam kimsenin dinlemeyeceği anlamına gelmiyor: Kylie ve Dannii Minogue kardeşler birer albümle belirecek yıl devam ederken. Britney Spears, Janet Jackson, Justin Timberlake, Cher, Mariah Carey, Miley Cyrus, Backstreet Boys’u hayranlarına emanet ediyorum. Bu arada Justin Bieber da albüm yapıyor gençlik, sakin olmaya çalışalım...

Haberin Devamı

KALP KIRAN NICK CAVE

Peki beklediğim albümler neler? Şubatın üçüncü haftasında, beş yıl aradan sonra yeni bir Nick Cave & The Bad Seeds albümü geliyor: ‘Push The Sky Away’. Albümün kalp kıran bir tarafı da var. Biliyorsunuz, Mick Harvey ayrılmıştı gruptan; onsuz ilk albüm olacak. Üzücü...
Bünyede heyecan yaratan bir başka grup da Suede. Bu güzel insanlar da mart ayında uzun bir aradan sonra ‘Bloodsports’ adlı albümü yayınlayacak. Albüm öncesinde ‘Barriers’ adlı şarkıyı çam sakızı çoban armağanı şeklinde sanal âlemde hediye ettiler.
Vampire Weekend’in ‘Contra’ adlı albümünü sevmiştim, severim. Bahar aylarında yeni albüm geliyormuş, beklerim.
Primal Scream’in dönmesi elbette hayra alamet. Kalbimizde ‘taht kurmuş ekiplerdendir. Mayıs ayında geliyor elemanlar ama albümün adını şimdilik bilmiyoruz, çıkınca nasıl olsa öğreniriz.
Keza Thom Yorke’un yan projesi ‘Atoms For Peace’ ile çıkacak karşımıza...
Peki başka? The Black Keys kayıt işlemlerine henüz başladı. Bu yıla yetişir diyorlar yeni albüm. Paul McCarttney, Wilco, The National, Queens of the Stone Age, Beady Eye, Low, Iron & Wine, Shuggie Otis de beklemek ve görmek/duymak gereken diğer isimler.
İyi olan kazansın!

Yazarın Tüm Yazıları