Bu adamlar kadınları böldü

Güncelleme Tarihi:

Bu adamlar kadınları böldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 02:02

Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ... Her ikisi de hayatımıza Best Model of Turkey yarışmasıyla girdi. Birinci seçilip Best Model of the World’de yarıştılar. İkisi de tercihlerini oyunculuktan yana kullandı. Şimdi reyting şampiyonu Ezel ve Aşk-ı Memnu’nun başrollerinde oynuyorlar. Tatlıtuğ’un şöhreti Ortadoğu’ya ulaştı. İmirzalıoğlu ise fiziğiyle “Türk erkeği” kriterlerine daha çok uydu. İnternet forumlarında hangisinin seksi olduğu tartışılıyor. Sarışın sevenler Tatlıtuğ, esmer ve maço sevenler İmirzalıoğlu isminde ısrar ediyor. Hal böyleyken biz de iki oyuncuyu karşılaştıralım dedik.

Bu adamlar kadınları böldü

KIVANÇ TATLITUĞ

Ailesi
27 Ekim 1983’te Adana’da doğdu. Geniş bir ailede büyüdü. Beş kardeşin en küçüğü. Bütün kardeşleri evli. Fakat ailesi ona evlenmesi için baskı yapmıyor.

Eğitimi
1997’de babasının ciddi bir kalp ameliyatı geçirmesinin ardından ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı.  İstanbul Kalamış Lisesi’ni bitirdi. Şimdi Kültür Üniversitesi İletişim Tasarım ve Sinema Bölümü’nde tiyatro okuyor.

Fiziği
1.90 boyunda. 42 beden olan Tatlıtuğ babasına çekmiş. O Kenan İmirzalıoğlu’nun aksine fiziksel olarak farklı bir Türk erkeği portresi çiziyor. Sarı saçları, sarı kaşları, bebeksi yüz hatları ve büyük mavi gözleriyle ekrandan genç kızları tavlıyor. Kaslı kolları baklava dilimi gibi karın kaslarıyla dikkat çekiyor.

Stili
Özel hayatında da dizilerde canlandırdığı karakterler gibi modern ve spor giyiniyor. Dizide giydiği kıyafetler, markaların mağazalarında ertesi gün yok satıyor. Vücudundaki dövmeler kadınların hoşuna gidiyor.

Nasıl tanındı
Annesinin kendisinden habersiz 2002’de Best Model of Turkey yarışmasına başvurmasıyla mankenlik macerası başladı. Yarışmadan birincilikle çıktı. Ardından Best Model Of The World’ü kazandı.

Parladığı an
2005’te yayınlanmaya başlayan Gümüş dizisiyle yıldızı parladı. Dizi Arap ülkelerinde gösterilince Arap kadınları da Tatlıtuğ’u keşfetti. Türk Brad Pitt’i, Türk Beckham’ı lakapları takıldı. İmirzalıoğlu’nun aksine sadece Türkiye’deki değil tüm Ortadoğu’daki  kadınlar da onunla evlenmek istiyordu.

Kariyeri
Gümüş dizisinin ardından Menekşe ile Halil’de Halil karakterini oynadı. Algida dondurmaları ve Head and Shoulders şampuanlarının reklamlarında rol aldı. 2007’de “Amerikalılar Karadeniz’de 2” filminde oynadı. Ama başrol oynamak isteyen Tatlıtuğ sinemada İmirzalıoğlu’nun gerisinde kaldı..

Canlandırdığı karakter
Aşk-ı Memnu dizisinde Behlül Haznedar’ı canlandırıyor. Dizi ilk bölümünden itibaren reyting şampiyonu oldu. Çapkın Behlül karakteri, yakışıklılığı ve şıklığıyla kadınların ilgisini çekerken, amcasının karısıyla aşk yaşadığı için bazı kesimler tarafından eleştirildi.

Nasıl rollerin adamı
Daha çok duygusal ve romantik rolleri canlandırdı. Ekranların beyaz atlı prensi oldu.

Hoşlandığı kadın tipi
Romantik biri. Tekeşliliğe inanıyor. O İmirzalıoğlu gibi tercihini doğal güzellikten yana kullanıyor. Makyajsız, doğal, kendi güzelliğinin farkında olan kadınlardan hoşlanıyor.

Aşkları
Kalbini 2002 Dünya Güzeli Azra Akın’a kaptırdı. 3.5 yıl beraber oldular. Bu yılın başında kendinden yaşça büyük Meltem Cumbul’la görüntülendi. En son Uçuş Keyfi programının eski sunucusu Neşe Sapmaz’la görüntülenerek yeniden manşetlere taşındı.

Arabası
Spor arabaları seviyor. Audi kullanıyor.

Takımı
En yakın rakibi gibi o da koyu bir Galatasaray taraftarı.

Magazin yönü
Aşklarıyla sık sık magazin gündemine geldi. Aşk-ı Memnu dizisindeki sevişme sahneleri yaza damgasını vurdu. O sahnelerde yastık kullanıldığı polemiği uzun süre konuşuldu.

Bu adamlar kadınları böldü

KENAN İMİRZALIOĞLU

Ailesi
18 Haziran 1974’te Ankara’nın Bala ilçesinde doğdu. Çiftçi olan Mustafa ve Yıldız İmirzalıoğlu’nun üç çocuğunun en küçüğü. Soyadı “bey” anlamına gelen mirza kelimesinden türedi. Dedesinin soyunun Akkoyunlu Devleti Hükümdarı Uzun Hasan’a dayandığı söyleniyor.

Eğitimi
12 yaşına kadar Üçem Köyü’nde yaşadı. Ardından orta ve lise öğrenimi için Ankara’ya teyzesinin yanına gitti. Çalışkan bir öğrenciydi. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazanarak mezun oldu.

Fiziği
1.90 boyunda, esmer, yağız bir Türk delikanlısı. Özellikle haşin bakışlarıyla kadınların kalbini çalıyor. Sert yüz hatları ona ayrı bir hava veriyor.

Stili
Canlandırdığı karakterler genelde takım elbiseler giyiyor. Bu yüzden onu ekranlarda klasik elbiselerle görüyoruz. Fakat o özel hayatında spor giyiniyor.

Nasıl tanındı
1995’te mankenlik yapmaya başladı. Arkadaşlarının teşvikiyle 1997’de Best Model of Turkey yarışması elemelerine katıldı. 4 bin kişi arasından ilk 20’ye kalıp birinci oldu. Ardından Best Model of the World’de Türkiye’yi temsil etti ve yarışmada birinci gelen Türk erkeği oldu.

Parladığı an
1999’da Deli Yürek dizisinde Miroğlu karakteriyle oyunculuğa geçti. Zeybek dansı kadınların hafızasına kazındı. Onun gibi giyinen gençler türedi. 2001’de Deli Yürek’in sinema versiyonu “Bumerang Cehennemi” adlı filmde oynadı. Yıldızı hızla parladı. Yeni Kadir İnanır ve Yılmaz Güney olarak anıldı.

Kariyeri
2003’te Alacakaranlık dizisinde oynadı. “Yazı Tura”,  “Son Osmanlı Yandım Ali”  ve “Kabadayı” filmlerinde oynadı. Docteur Renaud reklamlarında boy gösterdi. 2007’de Acı Hayat dizisinde karşımıza çıktı. Şimdi Uğur Yücel’le birlikte oynadığı yeni filmi “Ejder Kapanı”nın çekimleri sürüyor.

Canlandırdığı karakter
Bu sene başlayan Ezel dizisinde arkadaşları ve sevgilisi tarafından ihanete uğradıktan sonra kimliğini değiştirip Ezel olarak geri dönen Ömer karakterini canlandırıyor. Dizisi ilk bölümünden itibaren reytinglerde zirvede. Haksızlığa uğrayan bu karakter halkın kalbini kazandı.

Nasıl rollerin adamı
Tatlıtuğ’un aksine daha çok sert rollerde oynuyor. Yiğit, sevdi mi tam seven erkek rolü üzerine oturdu.

Hoşlandığı kadın tipi
 İçinin güzelliği dışına yansıyan kadınları sevdiğini söylüyor. Dişiliğini kaybetmemiş ama aynı zamanda, baktığında ortalığı yakacak kadınlar ilgisini çekiyor.

Aşkları
Kendi deyimiyle “Aşkla mutlu oluyor”. Aşklarını hep dizi setlerinden seçti. Önce Deli Yürek dizisinde oynadığı Zeynep Tokuş, ardından Alacakaranlık dizisinde, kardeşini canlandıran Zeynep Beşerler... Hâlâ birlikteler.

Arabası
Mercedes G serisi jeeplere ilgisi dizide de göze çarpıyor. Özel hayatında da Mercedes kullanıyor.

Takımı
Sıkı bir Galatasaray taraftarı.

Magazin yönü
Özel hayatıyla çok fazla gündem yaratmadı. Her zaman basından uzak ve gizemli bir imajı oldu. Polemiklerden uzak durdu.

Haberin Devamı

BİRİ SAKATLANDI DİĞERİ KIZLAR İÇİN BIRAKTI

İki oyuncunun lise yıllarında en büyük zevki basketbol oynamaktı. Kıvanç Tatlıtuğ Adana’dayken Fiskobirlik, Güney Sanayi, Çukurova gibi kulüplerde basket oynadı. En büyük hayali profesyonel basketbol oyuncusu olmak ve NBA’de oynamaktı. İki yıl Ülkerspor’da, ardından Beşiktaş’ta ve Fenerbahçe’de de basket oynadı. Beşiktaş Basketbol takımında oynarken sakatlanması tüm hayallerini yıktı. Profesyonel basketbol hayatı sona erdi. Kenan İmirzalıoğlu’da tıpkı Kıvanç Tatlıtuğ gibi lise yıllarında basketle tanıştı. Boyu hızla uzayıp 1.85’i geçince boyuna uygun kız bulamadığından basketbolu bıraktığı söyleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!