Bu 8 sebze ile kolayca kilo verin

Güncelleme Tarihi:

Bu 8 sebze ile kolayca kilo verin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 14:33

Sebzelerin vücut için faydaları saymakla bitmez. Ancak bazı sebzeler var ki sağlık deposu olmasının yanı sıra zayıflama üzerinde de oldukça etkili. İşte zayıflamak için sofralarınızdan ayırmamanız gereken 8 sebze...

Haberin Devamı

İyi düzenlenmiş bir beslenme programı ve uygun egzersizler, kilo vermenin en önemli koşulları. Beslenme alışkanlıkları iştah azaltıcı ve yağ yakıcı özelliği bilinen sebzeler ile değiştirildiğinde kilo vermek çok daha kolay bir hale geliyor. Tabii aşırıya kaçmamak şartı ile...

KİLO VERMEYE YARDIMCI SEBZELER

1. BROKOLİ

Brokolinin neredeyse her diyet listesinde kendisine yer bulmasının bir sebebi var. Yapılan araştırmalar brokolinin tüketiminin hemen ardından vücut ısısını arttırdığını gösteriyor. Vücut ısısının artması, metabolizmanın daha hızlı çalışması anlamına geliyor. Metabolizma hızını arttıran brokoli, kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Bu 8 sebze ile kolayca kilo verin

Haberin Devamı

2. ACI KIRMIZI BİBER

Acının iştah açtığı tamamen bir şehir efsanesi. Yapılan araştırmalar özellikle acı kırmızı biber tüketiminin iştah kontrolü üzerinde ciddi etkileri olduğunu gösteriyor. Kahvaltıda acı biber tüketiminin öğle yemeğinde daha az yemeyi sağladığı biliniyor. Böylece acı biber, toplamda alınan kaloriyi düşürerek kilo vermeye yardımcı oluyor.

3. BRÜKSEL LAHANASI

Tüketimi ülkemizde son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan brüksel lahanası, tıpkı brokoli gibi diyet listelerinde kendine sıkça yer bulanlardan. Brüksel lahanası çözünür ve çözünmez olmak üzere iki çeşit posaya sahip. Yüksek oranda posa içeriyor olması tokluk hissi yaratmasını sağlıyor ve böylece kilo vermeye yardımcı oluyor.

Bu 8 sebze ile kolayca kilo verin

4. SOĞAN

Türk mutfak kültürünün olmazsa olmazı soğan, kilo vermeye yardımcı olduğu bilinen sebzelerden. Vücutta bulunan fazla sıvıların uzaklaştırılmasını sağlayan soğan, bu sayede kilo vermeye yardımcı olurken ödem problemi olanlar için de kurtarıcı görevi üstleniyor. Kan şekerini düzenlenme özelliği ile psikolojik açlık olarak adlandırılan açlık krizlerinin önüne geçiyor ve kilo vermeyi hızlandırıyor.

Haberin Devamı

5. SİYAH FASÜLYE

Ülkemizde pek bilinmeyen bu fasulye türü, yüksek oranda lif ve protein içeriyor. Buna karşın hiç yağ içermiyor olması siyah fasulyeyi kilo vermeye yardımcı sebzeler içerisine sokuyor. İçerdiği yüksek orandaki flavonoid maddesinin özellikle karın ve çevresindeki yağların yakımını hızlandırdığı biliniyor.

6. ENGİNAR

Enginar da tıpkı soğan gibi vücuttaki fazla suyu atması ile kilo vermeye yardımcı oluyor. Bununla birlikte tuzun vücuttaki etkisini azalttığı da biliniyor.

Bu 8 sebze ile kolayca kilo verin

7. MARUL

Diyetlerin bir diğer olmazsa olmazı marul, yüksek oranda lif içeriyor. Yüksek lif içeriği sayesinde doygunluk hissi veren marulun kilo verme sürecinde diğer yiyeceklerin yanında tüketilmesi öneriliyor.

8. SARIMSAK

Haberin Devamı

Çiğ olarak sarımsak tüketmek kilo verme sürecini bir hayli kolaylaştırıyor. Çünkü sarımsak yağ depolarını azaltma gibi çok az sayıda besinde görülen bir özelliğe sahip. Bu özelliği ile birlikte kanı temizleme de son derece başarılı olduğu biliniyor.

BAKMADAN GEÇME!