Bu 10 yıldır böyle: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Bu 10 yıldır böyle: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 17:53

Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini; 12 ve 53. dakikalarda Alex, 90. dakikada ise Daniel Güiza attı. Galatasaray'ın tek golü ile 56. dakikada Hakan Balta attı.

Haberin Devamı

 

 

OYUNCULAR ISINIRKEN BİRBİRİNE GİRDİ (FOTO GALERİ)

GALATASARAY 10 SENEDİR YENEMİYOR

Fenerbahçe'yi, Kadıköy'de en son 1999-2000 sezonunda yenen Galatasaray tam 10 sezondur rakibini deplasmanda yenemiyor.

FENERBAHÇE'DEN 'MOR MENEKŞE' ŞARKISI

Karşılaşma bitiminde statta, Nilüfer'in "Bir mahsun mor menekşe, ağlıyor mu ne?" şarkısı çalındı ve bütün taraftarlar bu şarkıya eşlik etti.

GALATASARAY'DA ÇİFTE ŞOK

Ligin 10. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da Abdul Kader Keita ve Milan Baros şoku yaşanıyor.

Haberin Devamı

Maçın 74. dakikasında Roberto Carlos'un faulüne maruz kalan Keita, rakibine yumruk atınca direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Keita'nın bu hareket sonrasında 2 ya da 3 maç ceza alması bekleniyor.

Bu arada sarı-kırmızılı ekipte, golcü oyuncu Milan Baros da 1. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmaz zorunda kaldı. Baros'un durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

PUAN FARKI YİNE 5'E YÜKSELDİ

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, ezeli rakibiyle olan puan farkını yeniden 5'e yükseltti.

Ligde geçen hafta deplasmanda Gaziantepspor'a yenilerek 5 olan puan farkının 2'ye düşmesine engel olamayan sarı-lacivertli ekip, sarı-kırmızılı ekip karşısında kazanarak, liderliğini devam ettirip (27 puan), 3. sıraya gerileyen sarı-kırmızılı ekiple arayı 5 puan açtı.

SAHA ORTASINDA GALİBİYETİ KUTLADILAR

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Fenerbahçe'nin 3-1 kazandığı derbi mücadelesinin ardından büyük bir sevinç yaşandı.

Maçın bitiş düdüğüyle orta alana toplanan sarı-lacivertliler hep birlikte tribünlere işaret etti. Tribünlerin 1,2,3 şeklinde saymasının ardından başlayan yoğun tezahüratla futbolcular adeta çocuklar gibi sevinerek galibiyeti kutladı.

Stat hoparlörlerinden maç öncesi de çalınan Nilüfer'in seslendirdiği “Mor Menekşe” şarkısı yeniden çalındı.

Haberin Devamı

Skorboard'ta “Gerçekleri tarih yazar, Fenerbahçe bunu yazar” yazısı yer aldı.

Kale arkası tribünde ise “Bu filmin sonu yok” yazılı pankart açıldı. Cümledeki “sonu” kelimesinde O ve N harfleri sarı-kırmızılı renklerde yazıldı.

Fenerbahçe'nin attığı 3. golden sonra tribünlerden sarı ve lacivert renklerde konfetiler havaya uçuruldu.

Stat hoparlörlerinden çalınan şarkılara eşlik eden taraftarlar bir süre tribünlerden ayrılmayıp eğlenerek galibiyeti kutladı.

MAÇ ÖNCESİ FUTBOLCULAR BİRBİRİNE GİRDİ
 
Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisi henüz başlamadan sahada gergin anlar yaşandı. Galatasaraylı Arda Turan ile Fenerbahçeli Cristian Baroni arasında saha içinde başlayan gerginliğe iki takımın oyuncuları da dahil oldu.

Haberin Devamı

Maçın başlamasına yaklaşık 40 dakika kala, iki takımın da ısınmak için sahada olduğu sırada, Galatasaraylı futbolcular taraftarını selamlamak için tribüne yöneldi. Bu sırada, o bölümde ısınan Fenerbahçeli futbolculardan Cristian, önünden geçen Arda'yı itekledi. Taraftarları selamladıktan sonra geri dönüşte Arda'nın, Cristian'a tepki göstermesi üzerine saha içi bir anda karıştı.

Olaya müdahale etmek isteyen sarı-kırmızılı futbolculardan Aydın da Kazım'ı itti. Bu sırada, iki takımın oyuncuları bu bölüme gelirken, tam bir karmaşa yaşandı. İki takım oyuncuları, olaylara karışan futbolcuları uzaklaştırarak, gerginliğin artmasını engelledi.

YARDIMCI HAKEM YARALANDI

Haberin Devamı

Olaylar sırasında tribünlerden atılan bir madde kafasına isabet eden yardımcı hakem Tarık Ongun, yaralandı. Kafasının kanadığı gözlenen Ongun, soyunma odasına gitti. Burada müdahale edilen yardımcı hakem Ongun'un maça çıkmasına engel olmadığı öğrenildi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Gençerler, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Bilica, Lugano, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Vederson (Dk. 90 artı 1 Selçuk), Alex (Dk. 76 Dos Santos), Kazım (Dk. 72 Güiza)
Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Gökhan, Hakan, Ayhan, Mustafa, Keita, Elano (Dk. 82 Aydın), Arda (Dk. 57 Kewell), Baros (Dk. 5 Nonda)
Goller: Dk. 12 ve Dk. 53 (penaltıdan) Alex, Dk. 90 2 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 56 Hakan (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 74 Keita (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Keita, Dk. 52 Franco, Dk. 61 Nonda, Dk. 86 Ayhan (Galatasaray), Dk. 75 Roberto Carlos (Fenerbahçe)

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

90+2. Dakika: (GOOOOOLLLL GOOOOOLLL GOOOOLLL) Daniel Güiza takımınının 3. golünü attı. Sağ çizgiden yapılan ortaya kale dibinde Daniel Güiza dokundu ve topu ağlara gönderdi... Fenerbahçe 3-1 Galatasaray...

90+1. Dakika: (OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ) Fenerbahçe'de Vederson'un yerine Selçuk oyuna girdi.
90+1. Dakika:
Andre Santos, kaleci Leo Franco ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu yaptı. Leo Franco topu kornere çeldi.
87. Dakika: Aydın Yılmaz inanılmaz bir gol kaçırdı... Aydın sağ çarazda topla buluştu ve müsait pozisyonda vuruşunu yaptı. Top yandan auta gitti.
86. Dakika: (SARI KART) Ayhan, hakemi alkışladığı için sarı kart gördü.
81. Dakika: (OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ) Galatasaray'da Elano'nun yerine Aydın Yılmaz oyunda...
76. Dakika: (OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ) Fenerbahçe'de Alex'in yerine Andre Santos girdi.
75. Dakika: (SARI KART) Bu arada Roberto Carlos da, Keita'ya yaptığı bu faul sonrasında sarı kart gördü.
74. Dakika: (KIRMIZI KART) Galatasaray'da Abdul Kader Keita, bir pozisyonda Roberto Carlos'a yumruk attığı için direkt kırmızı kart gördü...
72. Dakika: (OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ)
Fenerbahçe'de Kazım'ın yerine Güiza oyunda...
72. Dakika: Vederson'un ceza alanına gönderdiği topu, kaleci Leo Franco aldı.
67. Dakika: Kewell sol çaprazdan ceza alanına girdi ve kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Kewell'ın vuruşu Fenerbahçe defansına çarparak kornere çıktı.
65. Dakika: Kazım'ın ceza alanından şutu üstten auta gitti.
60. Dakika: (SARI KART) Nonda ceza alanına girerken Lugano ile karşılaştı ve yere düştü. Hakem bu pozisyonda Nonda'ya sarı kart verdi.
57. Dakika: (OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ) Galatasaray'da Arda Turan'ın yerine Harry Kewell oyuna girdi....
57. Dakika: (GOOOOLLL GOOOOLL GOOOOLL) Galatasaray, Hakan balta ile golü buldu. Arda'nın kullandığı korner atışına Servet kafayı vurdu. Kaleci Volkan'ın çıkardığı topu Hakan Balta tamamladı... Fenerbahçe 2-1 Galatasaray...
53. Dakika: (GOOOOLLL GOOOLL GOOOLL) Alex penaltı noktasından topu ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı. Fenerbahçe 2-0 Galatasaray...
52. Dakika: Penaltı... Alex de Sozua, Galatasaray ceza alanına girdiği sırada kaleci Leo Franco tarafından düşürüldü ve hakem penaltı noktasını işaret etti...
49. Dakika:
Servet'in büyük hatasında Mehmet, topu kaptı ve Cristian'a çıkardı. Cristian'ın vuruşunda top üstten auta gitti.
46. Dakika: Her iki takımda da değişiklik yok.
- Ve dev derbide ikinci yarı başladı...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

45. Dakika: Fenerbahçe çok tehlikeli geldi... Ceza alanına yapılan ortaya kale dibinde Diego Lugano kafayı vurdu. Top üst direğe çarparak auta gitti.
44. Dakika: Leo Franco inanılmaz bir hata yaptı. Franco'nun pası kısa düşünce araya Alex girdi ve topu kaleye gönderdi. Top çok az farkla yandan auta gitti.
43. Dakika: Keita sağ kanattan, sol ayağı ile bir şut çıkardı. Top yandan auta çıktı.
40. Dakika: Ayhan ceza alanı dışından aşırtma bir vuruş yaptı. Kaleci Volkan topu kontrol etti.
37. Dakika: Nonda ceza alanı dışından vurdu. Kaleci Volkan bu topu rahatlıkla aldı.
37. Dakika: Hakem Bünyamin Gezer, tartışan Elano ve Gökhan Gönül'ü uyardı.
34. Dakika: Galatasaray defansı kontra atakta yakanlandı. Defansın arkasına atılan topa Kazım ve Servet hareketlendi. Sevet bu pozisyonda yerde kalırken, Kazım topu aldı ve kaleye doğru yöneldi ama yardımcı hakem bu pozisyon için faulü işaret etti.
31. Dakika: Keita'nın pasında Nonda defansın arkasına sarktı ama ofsayt bayrağı havada...
28. Dakika: (SARI KART) Abdul Kader Keita, gözüne gelen pet şişeyi dördüncü hakeme götürdüğü için sarı kart gördü.
26. Dakika:
Keita korneri kullandıktan sonra bir anda yere düştü ve gözünü tutuyor... Keita, gözüne gelen pet şişeyi aldı ve dördüncü hakeme götürdü...
25. Dakika: Keita'nın sağdan ortasını Lugano kornere gönderdi.
21. Dakika: Sağ kanattan yapılan ortaya kale dibindeki Ayhan ve Nonda dokunamadı. Top auta çıktı.
18. Dakika: Roberto Carlos ceza alanı dışından şutunu çıkardı ama top çok farklı auta gitti.
15. Dakika: Arda soldan ceza alanına girdi ama kaleci Volkan Demirel topu kontrol etti.
12. Dakika: (GOOOLLL GOOOOLL GOOOLL) Fenerbahçe 1-0 öne geçti... Sol kanattan yapılan ortaya kale dibinde Alex dokundu ve topu ağlara gönderdi...
11. Dakika:
Bu arada Fenerbahçe'de Gökhan Gönül yerde bir sakatlık geçiriyor. Gökhan, kafa topuna çıktığı Arda ile çarpışmıştı.
10. Dakika: Keita'nın sağ kanattan ortasını Lugano kornere gönderdi.
6. Dakika: Fenerbahçe bu dakikada golü buldu ama hakem topun dışarıdan çevirildiği gerekçesiyle golü saymadı. Lugano kale dibine atılan topu, Galatasaray ağlarıyla buluşturmuştu.
5. Dakika: Galatasaray'da Milan Baros'un yerine Shabani Nonda oyunda...
2. Dakika: Galatasaray'da Milan Baros'un sakatlığının ciddiği olduğu belirtildi. Baros sedyeyle götürüyor... Baros'un yerine nonda oyuna girecek.
1. Dakika: Milan Baros, Emre'nin müdehalesi ile yerde kaldı ve bir sakatlık geçiriyor. Baros'un sakatlığı ciddi olabilir, Nonda şu an ısınıyor.
- Ve karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!