BTSO Mutfak Akademi, suça sürüklenen çocuklara kucak açıyor

Güncelleme Tarihi:

BTSO Mutfak Akademi, suça sürüklenen çocuklara kucak açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 15:12

BTSO Mutfak Akademi, suça sürüklenen çocuklara kucak açıyor

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)-SUÇA  sürüklenen çocukları topluma yeniden kazandırmak için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 'nın  (BTSO)  Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapacağı işbirlik sonucu yaşama geçirilecek olan, " BTSO Mutfak Akademi " gün sayıyor.

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren BTSO, , Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde Türkiye’de bir ilk olacak projeye imza atmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında BTSO tarafından hayata geçirilen,  "BTSO Mutfak Akademi’de , suça sürüklenen çocuklar ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlüler alacakları  aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı  eğitimi ile  daha rahat iş bulabilecekler.  İmzalanacak protokol öncesinde Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve Adli Komisyon Başkanı Ali Rıza Bir, BTSO Mutfak Akademi’yi ziyaret etti. Eğitimlerin gerçekleştirileceği alanları  gezen Başsavcı Uğurhan Kuş,  BTSO Meclis Üyesi ve Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan’dan bilgi aldı.

BURSA ÖRNEK UYGULAMA YAPACAK

Suça sürüklenen çocukları topluma yeniden kazandıracak çalışmalarının, Türkiye’de ilk kez Bursa’da uygulanacağını ifade eden BTSO Meclis Üyesi ve Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, “Proje özellikle suça sürüklenen çocukların ve denetimli serbestliğe tabi olanların topluma yeniden kazandırılmasını amaçlıyor. Bursa’da denetimli serbestliğe tabi olan yaklaşık 15 bin kişi bulunuyor. Bu anlamda proje kapsamında hizmet sektöründe çalıştırılmak üzere eğitim vereceğimiz hükümlüler mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezimiz MESYEB’de yeterlilik belgesini aldıktan sonra istihdam edilebilecekler” şeklinde konuştu.

Aslan ayrıca bu kapsamda eğitim alacak kişilerin dezavantajlı gruplara sağlanan istihdam garantisi, maaş ve SGK prim desteklerinden yararlanabilmesi için İşkur Bursa İl Müdürlüğü ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak proje çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Irmak Aslan, önümüzdeki günlerde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile imzalanacak protokolün ardından projenin startının verileceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!