Brunei Prensi modacı Bican'ı da dolandırmış

Güncelleme Tarihi:

Brunei Prensi modacı Bicanı da dolandırmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en zenginlerinden Brunei Sultanı Bolkiah'ın erkek kardeşi Prens Jefri Bolkiah yarattığı yeni bir skandalla ABD'de günün konusu oldu. Ünlü modacı Bican, prensi ısmarladığı malların parasını ödemediği için mahkemeye verdi.

Prens Jefri, Los Angeles'te açacağı bir otelde kullanılmak üzere Bican'a 50 milyon dolarlık özel koku ve şampuan siparişi verdi. Bunun üzerine Bican, günde 24 saat çalışarak ve Avrupa'dan 53 tanınmış uzmanı angaje ederek prensin ısmarladığı ürünlerin yapımına girişti. Bu arada Jefri'nin Bican'a 24.2 milyon dolarlık bir avans verdiği öğrenildi.

Üretim hızla devam ederken Jefri, ağabeyi Sultan Bolkiah'ın hazinesinden aldığı 8 milyar dolarla ortadan kayboldu. Prens Jefri adamlarını Bican'a göndererek otel açılışının gecikeceğini ve bu nedenle sözleşmenin feshedildiğini bildirdi. Bican, 50 milyon dolarlık tazminat istemiyle Jefri'yi mahkemeye verdi. Davanın önümüzdeki günlerde California Federal Mahkemesi'nde başlaması bekleniyor.

Daha önce de eski Amerika güzellik kraliçelerinden Shannon Marketic, Amerikalı güzellik kraliçeleri ve mankenleri seks kölesi olarak kullandığı iddiasıyla Prens Jefri'yi dava etmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!