Bruma ve Ajagun

CRISTIANO Ronaldo ve Nani gibi Bruma da Sporting Lizbon Futbol Akademisi’nin ürünü..

Haberin Devamı

Topla hızlı.. Topsuz hızlı.. Gol vuruşları müthiş.. Çalımları, adam eksiltmeleri güzel.. Fizik gücünü biraz daha geliştirirse yeni bir yıldız kazandı demektir dünya futbolu.. İlginç bir maçla başladı U-20 Dünya Kupası.. Futbol kültürleri çok üst düzey olmayan iki ülkenin maçını Güney Kore kazandı. Fransa; Gana gibi zorlu rakibi ikinci yarıdaki oyunuyla yenip iddiasını ispatladı...
Ardından açılış töreni ve Portekiz-Nijerya maçı.. İstanbul’da turnuvanın favorilerinden İspanya’nın kendini hiç sıkmadan ABD’yi farklı yenmesi.. İlk günün kısa bir özetiydi bu..

Portekiz gelişiyor

İLK güne damgasını vuran sadece Bruma değildi elbette.. Ronaldinho’yu hatırlatan stili ile iki harika gol atan Nijerya kaptanı Ajagun da turnuva boyunca takip edilmesi gereken isimlerden.. Nijerya Ligi’nin orta sıra takımlarından Dolphin Port’un oyuncusu Ajagun sadece 1.63 boyunda.. İki ayağına da hakim.. İkinci goldeki topu kontrolü, boşluğu görüşü ve harika vuruşu özlediğimiz futbol güzellikleriydi..
1998 Dünya Kupası’ndan beri Portekiz futbolu aşama içinde.. Savunmada çok iyi olmadıkları bir turnuvaya daha başladılar.. Ağabeyleri gibi rakip savunmanın arkasına adam kaçırmayı, kanatları kullanmayı çok iyi beceriyorlar.. Ama iş savunma yapmaya gelince tıkanıyorlar..

Haberin Devamı

A takım ruhu var

İSPANYA A takımlar seviyesinde dünyanın en iyisi.. Çok çabuk ayağa pas yapıp kaleye gidiyorlar ve genellikle kaleciyle karşı karşıya kalan bir isme topu aktarıyorlar.. Bu turnuvadaki en renkli takım olurlar mı bilmiyorum.. Ama seyirciler de diğer takımlar da İspanya’yı gördükleri an Xavi, Iniesta, Villa, Torres, Ramos’la oynuyormuş hissi oluştuğunu düşünüyorum.. Bu da U-20 seviyesinde bile İspanya için büyük koz..

Teşvik gerekiyor

Birçok uluslararası turnuva ve önemli finali yerinde izlemiş bir gazeteci olarak U-20 Dünya Kupası’nın ilk günündeki seyirci azlığına üzüldüm.. Bu seviyedeki diğer turnuvalarda da ilk hafta maçları çok büyük seyirci toplamaz.. Ama ikinci turdan itibaren statlar dolmaya başlar.. Çeyrek finalden itibaren biletler yok satar.. Eğer İspanya, Fransa, Nijerya, Gana gibi güzel futbol oynayan takımların maçlarına seyirci çekemezsek organizasyon konusunda başarılı sayılmayız..
Belki başka hiçbir aksaklık olmaz.. Ama futbol seyirciyle güzeldir.. Bu konuda medyaya ve sponsor kuruluşlara da büyük iş düşüyor.. Belediyeler elinde maç bileti olanlardan ulaşım ücreti almamalı.. Statta bir adet su ücretsiz verilebilir.. Oyun parkları ile çocuklar Ve bayanlar maçlara çekilebilir.. Küfürsüz ortamda maç seyrettiler.. Umarım bu tip önlemler devreye girer ve yarından itibaren seyirciler statlara gelmeye başlar..

Yazarın Tüm Yazıları