Brüksel’de Eskişehir tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Brüksel’de Eskişehir tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 17:29

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Vakfı ve UETD Belçika işbirliği ile Eskişehir ili tanıtımı gerçekleştirildi. “Eskişehir tanıtım günleri” adı altında düzenlenen gecede Eskişehir’den gelen lületaşı, el işleri, tablolar ve Eskişehir’i tanıtan kitaplar, resim ve broşürler vardı.

Haberin Devamı

Geceye Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, UETD Belçika başkanı Basir Hamarat, Brüksel Bölge milletvekili Hasan Koyuncu, Şevket Temiz, Mahinur Özdemir, Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse, birçok davetli, sivil toplum kuruluş başkanları, üyeleri ve misafirler katıldı.

Brüksel’de Eskişehir tanıtıldı


Vali Tuna yaptığı konuşmada, “Belçika’da Eskişehir’i tanıtmaya ihtiyacımız yok ama, bu bir vesile oldu, geçen sene yapamadığımızı bu yıl yaptık. Eskişehir’den el emeği el sanatları ürünleri de buradaki kardeşlerimize ulaştırmak için bu günleri tertipledik. Günümüzde artık devletlerin değil, illerin tanıtımının, yarışı var. Eskişehir’in tanıtılması için bu günlerin düzenlenmesi önem arz ediyor. Brüksel’le Eskişehir arasında hava ulaşımının olması bizim işimizi daha da kolaylaştırıyor. Burada vatandaşlarımızla olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, bunun da sürekli hale getirilmesini planlıyoruz” dedi.

Eskişehir tanıtım gününe katılan Emirdağlılar Yardımlaşma Derneği EYAD Başkanı Metin Eder, “Bu sergiler çok güzel, özellikle sergilenen eşyaların engelli vatandaşlar tarafından yapılması ayrı bir güzellik. Benim tesadüfen haberim oldu. Bu tür olaylar üç ay önceden, daha önceden daha güzel duyurulursa bizimde katkımız olur inşallah, böyle son dakikada yapılmasın daha geniş duyurulsun” dedi.

Eskişehir gününde standları gezen Gülay Zengül, “Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hepsi bizim ilimiz. Eskişehir’in de böyle tanıtılması çok güzel, insanların böyle güzel bir ortamda birleşmesi güzel” dedi.

Brüksel’de Eskişehir tanıtıldı


Brüksel’de düzenlenen Eskişehir günleri için organizasyonda yer alan UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat, “Avrupa malumunuz, Brüksel Avrupa’nın göbeği olduğu için burada olmanın da ayrı bir önemi var. Brüksel’de bu gün gurbetçileri, Eskişehirlileri bir araya getirdik. Amacımız Eskişehirli hemşerilerimizi bir araya getirip kaynaştırmak, Eskişehir’i bütün Avrupa’ya tanıtmak” dedi.

Eskişehir tanıtım gününe katılan Brüksel Bölge Milletvekili Hasan Koyuncu, “Bu akşam bize burada lületaşı olsun, Eskişehir’imizin güzel kültürü olsun güzel bir şekilde tanıtıldı. Çok güzel standlar vardı. Ben de kendim gezerek eşime bir hediye Lületaşı aldım, çok güzeldi” dedi.

Eskişehir tanıtım gününe katılanlar standları gezerek alışverişte yaptı ve Eskişehir hakkında bilgiler aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!