Brooklyn Köprüsü'nü tanklar kapatsa ne yapardınız

Güncelleme Tarihi:

Brooklyn Köprüsünü tanklar kapatsa ne yapardınız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 23:57

TÜRKİYE İşkadınları Derneği’nin (TİKAD) BM Haftası kapsamında, New York’taki Harvard Club’da dün düzenlediği “Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi” başlıklı panelde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Brooklyn Köprüsü tanklarla kapansaydı ya da Kongre Binası bombalansaydı ABD hükümeti ne yapardı” dedi. Emine Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

Çeşitli vesayet odakları her 10 yılda bir milletimizin iradesini yok sayarak darbeler yapmıştır. Ancak ,15 Temmuz demokrasimiz için dönüm noktasıdır. 55 yıl önce liderinin asılmasına engel olmayan millet bu defa ‘dur’ demiştir.

15 Temmuz gecesi biz de Cumhurbaşkanımızla birlikte F16’lar arasından geçerek Marmaris’ten İstanbul’a indik. Tek inancımız yürüdüğümüz yola olan inancımızdı. Darbe gecesinin içimizdeki acısı hala çok taze.

Gezi olayları, 17/25 Aralık bunların hazırlık adımlarıdır. Olayları geriye saydığınızda darbeyi meşru göstermek için birilerinin çabaladığını görürsünüz. Bu darbe girişimi milleti maddi manevi sömüren FETÖ tarafından gerçekleştirilmiştir.

Büyük hayal kırıklığımız, ne yazık ki bazı dostlarımız sessiz kalmıştır. Böyle zamanlarda düşmanlarınızın ne yaptığından çok, dostlarınızın ne yaptığına bakmanız gerekir. Pek çoğu çekimser kalmıştır. Türkiye’ye demokrasi karnesi veren kurumlar, ‘kim kazanırsa ona göre bekleyelim’ diye net olmayan açıklamalar yapmışlardır. Brooklyn Köprüsü tanklarla kapansaydı, ya da Kongre Binası bombalansaydı ABD hükümeti ne yapardı? Türkiye’de yaşanan da bunlardı. Bizde yaşananlar film sahnelerinden alınmadı. Bunlar gerçeğin ta kendisidir.

Türkiye zor günlerden geçerek parlak bir geleceğe doğru yol almaktadır, milletimizin kararlılığıyla hedeflerimize ulaşacağız. Eğitim alanında, kadın erkek fırsat eşitliği, ekonomik büyüme konusunda rakamları anlatmak isterdim, Türkiye’de doğan mülteci bebeklerin hikayesini anlatmak isterdim. Bunları anlatmaya vakit yok, sizleri Türkiye’deki gelişmeleri takip etmeye davet ediyorum. Demokrasi yolculuğumuzu farklı kaynaklardan dinlemenizi istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!