Bronz tenle sonbahara

Güneşin dokunduğu teninizle sonbahara bronz bir geçiş yapmanız mümkün.

Aşağıda size önereceğimiz güneş sonrası stratejilerini doğru uyguladığınız takdirde, tatilde elde ettiğiniz sağlıklı bronzluğu uzun süre korumanız mümkün...

Güneş ardında iz bırakıyor. Ancak bıraktığı maalesef sadece güzel ve sağlıklı bir bronzluktan ibaret değil! UV ışınları kollajen ve elastin liflerini sertleştiriyor, ciltte zaman içinde kuruluğa, nemsizliğe ve erken yaşlanmaya kadar pek çok olumsuzluğa neden olabiliyor. İnce kırışıklıklar ve pigment lekeleri de çoğunlukla sevimsiz yan etkiler olarak karşımıza çıkıyor.

Erken dönemde vücudun kendini yenileme sistemi sağlıklı ve ışıltılı bir cilt yaratıyor olsa da ilerleyen yaşla birlikte bu yenilenmenin özel etkili güneş ürünleriyle desteklenmesi gerekiyor. Bugün birçok kozmetik markası, güneş ürünlerinde cildi koruyucu maddeler kullanıyor. Bunlar arasında yer alan "Phytokine" UV ışınlarından dolayı ciltteki elastikiyet kaybıyla savaşıyor. "Clorella" yosunu, hücre yenilenmesini aktive ediyor ve "Chelactyl", güneşin neden olduğu cilt yaşlanmasına karşı serbest radikalleri nötralize ediyor.

Cilt tamir servisiyle kalıcı bronzluk

Mükemmel bir bronzluğa kavuşmuş olsanız bile bu görüntünüzü maalesef sonsuza kadar korumanız mümkün değil. En fazla üç haftanın ardından cilt rengi açılıyor, cilt yüzeyinde lekelenmeler ve matlaşma ortaya çıkıyor. Ciltte başlayan kuruluğun ardından soyulmaya başlayan ciltte ölü deriler pul pul dökülmeye başlıyor.

Artık yavaş yavaş cilt yüzeyindeki tabakadan kurtulmanın vakti. Böylelikle kalan bronzluğu koruyabilirsiniz. Bu dönemde en büyük yardımcınız hafif peeling kürleri ve zengin içerikli bakımlar... Bunun için cildi tahriş etmeden pürüzsüzleştirip ardından bakım yağlarıyla kaybettiği nemi geri kazandıran ürünleri seçmelisiniz. Duş sırasında da nemi ciltte tutan ya da onarıcı etkili ürünler kullanmanızda fayda var.

Yaz güneşi etkisi

Son aşamada, bronzluğu koruyan ürünler şimdilerde herkesi gözdesi... Heliozom teknoloji etkisi, bronzluğu uzatan melanin üretimini harekete geçiriyor. Onun dışında cildin doğal rengine yakın renk verici yağlar da işinizi kolaylaştırır.

Haftada üç kez uygulayacağınız ve bir saat içinde etkisini gösteren otobronzan ürünler de sonbaharda bronzluğunuzu korumanıza yardımcı olur. Eğer yaz güneşinden kesinlikle vazgeçmek istemiyorsanz, o zaman haftada bir kez olmak üzere en fazla 15 dakikalık sürelerle solaryuma girebilirsiniz. Ama gittiğimiz solaryum merkezlerinin ve kullandıkları aletlerin sağlık koşullarına uygun olup olmadıklarını mutlaka kontrol edin.

Dekoltede bronz çağı

Yüzde ve gözlerde sağlıklı bir renk, omuz ve dekoltede bronzluk hissi... Pudralar, farlar ve parlatıcılar sonbahara girerken ciltlerde bronz oyunlar oynamamıza izin veriyor. Pudrayı uyguladığınız fırçanın normal allık fırçasından daha büyük olması önemli, böylece yüzünüzde hoş olmayan çizgileri önlemiş olursunuz.

ÜRÜN MARKET

Erkeksi çekiciliğin yeni imzası

Euphoria Men, bağımlılık yaratan, modern tazeliğin ve seksapelin imzası. Zencefil biber kokteyli ve paçuli baş döndürücü bir erkek kokusu. Modern erkekler için tasarlanan parfüm, çağdaş ve seksilik tanımını yeniden yapıyor. Calvin Klein’ın özel tasarımıyla erkeği limitleri olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

Doğal nar çiçeğinin artık tablet çayı var

Kalbi koruyor, damar tıkanıklığını önlüyor, ayrıca kansere karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor... Narda, kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunuyor. Nar suyundaki antioksidan miktarı, kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre 3 kat daha fazla... Yüzyıllardan beri antioksidan ve antiseptik özelliği dışında sayısız yararı bulunan nar çiçeği, şimdi de tablet formuyla kullanım kolaylığı sağlıyor. Bir fincan sıcak suya 2 tablet atılarak hazırlanan bu özel çay, isteğe göre günde 3-4 bardak tüketilebiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları