Bromance’im olmadan asla

Güncelleme Tarihi:

Bromance’im olmadan asla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 11:01

Yunanistan’dan Türk sahillerine uzanan erkek erkeğe ‘bromance’ seyahatinin tüm detaylarını inceliyorum...

Haberin Devamı

Bromance, yani brother romance’i Türkçemize kanka romantizmi olarak çevirebiliriz. Açıklamak gerekirse iki ya da daha fazla sayıda erkeğin, seks ve beraber uyuma hariç, her şeyi birlikte yapmalarıdır. Günahlarını almayayım, belki birlikte duş da almıyorlardır.

Mesela Şeyma Subaşı’nın bu haftaki olaylı röportajının satır aralarında Acun ve arkadaşlarına dair küçük bir bilgi de vardı. Şeyma Subaşı müstakbel kocası ve 10 erkek arkadaşının arasında hiç sıkılmadığını, kendini prenses gibi gördüğünü anlatıyordu. Gerçi onun sıkılmak gibi bir opsiyonu olduğunu sanmıyorum. Ne yapacak yani “Acun, ben bıktım motorlu taşıt muhabbetinden” deyip limitsiz kredi kartlarını bırakıp evine mi dönecek?

Bromance’im olmadan asla

Şeyma Subaşı, Acun Ilıcalı ve 10 erkek arkadaşı arasında kendini prenses gibi hissediyormuş.

Aslıhan Doğan, Arda Turan’la ilk ayrılığını “Arda’nın ev ortamı bana uymadı” diye gerekçelendirmişti. Bu ev ortamını şöyle hayal edebiliriz: Barselona’daki havuzlu villada Arda ve arkadaşları play station oynarken geyik çeviriyor. Şişti tabii “Aslıhan kalk bize bir çay koy, sonra hep beraber Umre’ye gideriz” sohbetinden. Neyse çıktıkları Mikonos tatili onu kendine getirmiştir.

Bizim güzide sahil kasabalarımız da bromance’lerle dolu. Bakın, çiftimiz yaklaşıyor. Son bir haftadır olduğu gibi bugün de beraberler. Espriler havada uçuşuyor, yüzlerinde güller açıyor. Aralarında yaşanan şey temassız işlem. Dokunmadan anlaşıyorlar.

Haberin Devamı

Birazdan o günün mönüsü kadınla buluşulacak. Bu uzatmalı bir sevgili ya da yeni tanışılan bir yaz aşkı da olabilir. Bir bromance’te göstermelik kadın hep bulunur. Ama bu kadın daha çok ilişkideki dekoder ya da perdenin kenarına işlenmiş oyadır. Akşam olup birkaç şişe devrildikten sonra bu kadınlar birden ortadan çekiliverir.

Yaz tatilindeki bromance’ler ideal süreden daha fazla zamanı birlikte geçirirler. Beraber kahvaltı ederler, beraber yemek yerler, beraber yüzüp, Kos’a giden bir tekneye yine beraber binerler.

Haberin Devamı

Bir ilişkiyi ayakta tutan iki şey vardır derler: Biri seks, diğeri tansiyon. Bromance’liğin birinci kuralı sekssizlik olduğu için tansiyon ve hararet hep belli bir seviyededir. Bazen kavga ederler ve gündüz kahkahalara boğulan bromance’lerimiz bu sefer barın bir ucunda, sessiz melankolilerine hapistirler. Ama ertesi gün tekrar barışırlar. Birbirlerinden ayrı kalmaları pek mümkün değildir çünkü onlar için bir yaz tatili bromance’im olmadan asladır.

Belki bu sabah onlar için farklı olur ve rüzgâr aralarındaki oyalı perdeleri uçuştururken yan yana şezlonglarda temassız bir geleceğe umutla bakabilirler, kim bilir?

 

Hava Neden Bu Kadar Sıcak ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!