Brisa: Ticari araç lastik pazarı 2021'de 3 milyon adete ulaşacak

Güncelleme Tarihi:

Brisa: Ticari araç lastik pazarı 2021de 3 milyon adete ulaşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 16:41

Brisa: Ticari araç lastik pazarı 2021'de 3 milyon adete ulaşacak

Haberin Devamı

İstanbul, 27 Mart (DHA) - Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, Türkiye'de ticari araç lastik pazarı büyüklüğünün 2021'de 3 milyon adete ulaşacağını öngördüklerini söyledi.
Bridgestone ve Lassa markalarıyla üretim yapan Brisa, ticari araç lastik segmentine yönelik 2016 yılı değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdaki konuşmasında dünya genelinde 5 yılda yüzde 19 büyüme beklenen ticari araç lastik pazarının önemli bir potansiyel taşıdığına değinen Atış, "Ticari araç lastikleri adetsel olarak baktığımızda dünya lastik pazarının yüzde 10’unu oluştururken, cirosal olarak yüzde 36’sını oluşturuyor" dedi ve ekledi:
"2016 yılında dünyada ticari araç lastikleri, toplamda 185 milyon adetlik ve 144 milyar TL ciroya sahip bir pazar oluşturdu. Bu rakamın 2021 yılında yüzde 19’luk artışla 220 milyon adede ulaşması bekleniyor. Avrupa’nın en büyük ikinci ticari araç parkına sahip olan ülkemizde ise bu artışın yüzde 27 oranında olacağı öngörülüyor. Böylece 2016 yılında 2,4 milyon adet ile toplam 2 milyar TL ciroya ulaşan ticari araç lastik pazarı, 2021’de 3 milyon adede ulaşacak."
Ticari araç pazarında bireysel müşterilere de daha yakından odaklanmayı planladıklarını açıklayan Atış, "Müşterilerimizi yakından dinliyoruz ve ihtiyaçlarını tespit etmeye odaklanıyoruz. Bu yıldan itibaren ticari araçlarda farklı müşteri gruplarımıza sektörde ilk olacak yeni uygulamalarla ulaşacağız. İletişim stratejilerimizi de bu yönde oluşturuyoruz Lassa markamızla kamyon sürücülerine daha yakından birebir dokunarak, Bridgestone markamız ile de filo müşterilerimize özel farklı hizmetlerle sunduğumuz değeri zenginleştirmeyi ve derinleştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda çok yakında duyuracağımız heyecan verici bir sürece hazırlanıyoruz" diye konuştu.
Şirket bu çalışmalarına yön verecek bir araştırma da gerçekleştirdi. 12 ilde, İnşaat-hafriyat işinde çalışan, damperli kamyonlar, bölgesel taşımacılık yapan her türlü yük taşıyan kasalı kamyon ve tırlar, uluslararası taşımacılık yapan şehirlerarası otobüs ve şehir içi otobüs kapsamında 275 firma sahibi ve 325 araç sahibi/şoför ile yapılan araştırma sonuçlarına göre;
• Araştırmaya katılan şoförlerin en sevdiği üç markadan biri Lassa
• Lastik tercihlerinde Lassa yüzde 30’luk bir payla ilk sırada.
• Ticari araç şoförlerinin karşılaştıkları en büyük zorluklar yorgunluk, uykusuzluk, ailelerinden ayrı kalmak, yalnızlık, sıkılmak ve ekonomik zorluklar.
• Şoförler kullandıkları araçlarla duygusal bir bağ kuruyor; araçlarını evim, ailem, çocuğum, ekmek teknem, can dostum, yol arkadaşım, her şeyim, hayatım olarak nitelendiriyor.
• Şoförlerin lastik tercihlerinde ürün ömrü, yol tutuşu ve fiyat öncelikli olarak öne çıkıyor.
• Şoförlerin yüzde 75’i internet ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor. (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!