GeriSeyahat Brezilya'nın cennet adası: Florianopolis
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Brezilya'nın cennet adası: Florianopolis

Brezilya'nın cennet adası: Florianopolis

Brezilya'nın güneyindeki Santa Catarina eyaletine bağlı Florianopolis Adası'ndayım. Halk dilinde Floripa... Ada, Brezilya'nın en uzun köprüsü olan Hercilio Luz Köprüsü'yle San Jose'ye bağlı. 42 plajı, enfes lezzetleri ve neşeli halkıyla Brezilya'nın cennet adası...

Florianopolis, kusursuz kumsalları, parmak ısırtan deniz ürünleri, modern megakenti ve 16'ncı yüzyıl koloni kaleleriyle muazzam bir güzellik. Türkiye'den bu cennet adaya gelmek için öncelikle Sao Paulo'ya oradan da isterseniz adada bulunan Hercilio Luz Havaalanı'na bir saatlik uçuşla gelebilirsiniz. Ya da Sao Paulo'ya indikten sonra otobüs terminaline gidip 10 saat süren bir otobüs yolculuğuyla da adaya ulaşabilirsiniz. 



Brezilyanın cennet adası: Florianopolis


Florianopolis' te konaklama için her türlü seçenek mevcut. Eğer sırt çantalı seyahat ediyor ve tercihiniz hostellerse Florianopolis ya da Lagoa de Conceicao bölgeleri her yere ulaşım açısından çok uygun.  Çadır için ise çok sayıda kamp alanı var. Yıl içinde en düşük hava sıcaklığı 15 derece civarı olsa da Brezilya halkının yaz anlayışı Ocak ve Şubat ayları... Christmas tatil günlerinin başlamasına denk gelen Aralık ayının son günlerinde adadaki nüfus artışı gözle görülür şekilde kendini belli ediyor. 


Brezilyanın cennet adası: Florianopolis


BREZİLYA'NIN PLAJ CENNETİ
Ada 42 tane birbirinden güzel plaja sahip... Plajlara ulaşmanızda gayet kolay çünkü toplu taşıma bu adada her ayrıntısıyla düşünülmüş. Adada Centro adında büyük bir terminal ve her mahallede de o bölgenin ismini taşıyan küçük terminaller mevcut. Ana terminalden adanın her noktasına ulaşım mümkün. Kuzey ve güney olarak ayrılmış otobüs hatlarıyla bütün adayı keşfedebilirsiniz. Otobüs saatleride planlanmış şekilde duraklarda asılı. 


Ulaşım konusunda bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da  terminallerde otobüslerin önündeki sarı oklarla işaretlenmiş sıraya girmeyi unutmamak. Sıraya girmeden otobüse binmek mümkün değil. En güzeli ise hiçbir plaj için ücret istenmiyor. Şemsiye, sandalye ya da buzluğunuzla gidip istediğiniz kadar tadını çıkarabiliyorsunuz.

Brezilyanın cennet adası: Florianopolis


Adanın kuzeyinde bulunan Canasvierias, Jurere Internacional ve Praia dos Ingleses plajları kuzeyin en çok ilgi gören plajları. Güneye göre daha dalgasızlar. Özellikle gitmişken hediyelik eşya dükkanlarını da gezerim derseniz Canasvierias plajı bunun için en uygun olanı. Güneye inersek Campeche, Matadeiro ve Pantono do Sul plajları güneydeki favoriler ki benim de kalbim bu plajlardan yana. Çünkü açık hava barlarında bol buzla hazırlanmış Brezilya'nın en gözde içkisi caipirinha'nın  her çeşitini burada bulabilirsiniz. Kumların üstündeki bu barların çevresi kendi müziğini yapan ve dans eden insanlarla dolu.

HEM UCUZ HEM LEZZETLİ

Florianopolis  tahmin edeceğiniz gibi deniz mahsullerinin başrolde olduğu bir ada. Saydığım plajların hepsinin üstünde lokal restoranlar bulunuyor. Özellikle tecrübelerime güvenerek söylüyorum ki plastik sandalyeli restoranlar en leziz olanları. Tek kişilik siparişleriniz üç kişiyi doyurmaya yetecek kadar büyük geliyor. Burada Karidesin her boyu ve her kullanım şeklini görebilirsiniz. Yalnız istiridye çok meşhur, özellikle üstü peynirli olanları denemelisiniz.

Brezilyanın cennet adası: Florianopolis


Florianopolis'te gezerken Tapioca yazısı görürseniz kaçırmayın derim çünkü buranın en lokal tatlarından biri. Manyok bitkisinden elde edilen nişastanın tavada ince bir şekilde pişirilip arasına istediğiniz malzemenin konmasıyla hazırlanmış oluyor. Hem hafif hem lezzetli. Eğer fast food tarzı yemek yemek isterseniz Lagoa de Conceicao'da bulunan food truck ilk tavsiye edebileceğim yer. Hamburgerden pizzaya, krepten suşiye canınız ne istiyorsa bulmanız mümkün. Ortam ise ortada bulunan kaykay pistiyle gayet canlı. Kişi başı ortalama 25 TL'ye canlı müzik eşliğinde güzel bir gece geçirebilirsiniz.

Brezilyanın cennet adası: Florianopolis


DOYA DOYA SU SPORLARI
Florianopolis plajlarında, güneşlenip denize girmek dışında yapılabilecek çeşitli aktivitelerde mevcut. Özellikle su sporları konusunda oldukça gelişmiş durumda. Adada bulunun iki lagün,  standup paddle için biçilmiş kaftan. Dalga sörfü için seviyenize uygun plajları seçmek önemli. Başlangıç seviyesi için Barra de Lagoa ilk tavsiye edilen plaj. Dört  saatlik dalga sörfü kiralama ücreti 25 TL. Kiralayıp kendinizi dalgaların insafına bırakabilirsiniz. Merak etmeyin cankurtaranlar her yerdeler. Suyu sadece yüzmek için kullananlardansanız trekking bu adada yapılabilecek eğlenceli bir kara aktivitesi. Özellikle kara ulaşımının olmadığı, sadece Pontano de Sul plajından bir buçuk saatlik bir yürüyüşle ulaşılabilen koruma altındaki Lagoinha do Este görebileceğiniz en güzel manzaraya sahip noktalardan bir tanesi.

Brezilyanın cennet adası: Florianopolis


Florianopolis Avrupalılar turistler tarafından daha keşfedilmese de Güney Amerika halkının bu adanın tadını çıkardığını söyleyebilirim. Çok geçmeden Brezilya kültürünü baştan sona yaşamak istiyorsanız Florianopolis tüm güzelliğiyle sizi bekliyor.


False