Brezilyalı Dentinho doğru karar

Güncelleme Tarihi:

Brezilyalı Dentinho doğru karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 01:28

2 yıl öncesine kadar F.Bahçe’nin yanı sıra Barcelona ve Real Madrid gibi devlerin de peşinde olduğu Dentinho, Ukrayna’da uyum sorunu nedeniyle geri planda kaldı. Beşiktaş, Brezilyalı oyuncunun yeteneklerini ortaya koyabileceği önemli bir şans...

Haberin Devamı

Corinthians alt yapısında yetişen ve 2007 yılında teknik direktör Paulo Carpegiani tarafından A takıma davet edilen Dentinho, Brezilyalılara has tekniği, sürati ve ayaklarına hâkimiyeti ile kısa sürede sivrilmeyi başaran isimlerden. Palmeiras maçıyla ilk kez seyircisinin karşısına çıkan Dentinho, ikinci maçında Fluminense ağlarını havalandırınca bir anda takımın değişilmez isimlerinden biri oldu.

Çok isteyeni vardı

Neymar ve Lucas gibi geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Dentinho için Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Juventus ve Fenerbahçe gibi dev kulüpler devreye girmiş olmasına rağmen Brezilyalı tercihini Lucescu’dan yana kullanarak Shakhtar Donetsk’in yolunu tuttu.

DENTINHO ACUN'UN UÇAĞIYLA GELDİ

AYAĞININ TOZUYLA DERBİYE

Sıra dışı forvet

Haberin Devamı

Ülkesinde top koşturduğu dört sezon boyunca 187 kez sahaya çıkan Dentinho rakip ağları 55 kez havalandırırken, tipik bir forvet tanımına uymadığını gözler önüne serdi. Saha içerisinde tam bir gezgin olan Dentinho özellikle kanat ve forvet arkası pozisyonlarında takıma daha faydalı olacak bir oyun stiline sahip. Shakhtar Donetsk her ne kadar Lucescu gibi bir teknik adama sahip olsa da Dentinho’nun ilerleme kaydetmesine yardımcı olmadı. Elbette Willian, Luiz Adriano, Alex Teixeira Santos ve Douglas Costa gibi isimlerin performansları Dentinho’nun daha az forma giymesine neden oldu. Sonuçta Dentinho, Ukrayna’da geçirdiği 1,5 sezonda sadece 9 kez ilk 11 başlama şansını elde ederken, sadece 22 maçta forma giyebildi.

Aybaba faydalanır

Bu tabloya baktığımızda bazı olumsuz veriler olsa da Beşiktaş doğru bir hamle yaptı. Daha önce yabancı transferlerinde yanlış politika izleyen Siyah beyazlı ekip 24 yaşındaki bir oyuncuyu kadrosuna katarak oldukça doğru bir iş yaptı. Gençleşen ve küllerinden yeniden doğmaya çalışan Beşiktaş’ta teknik direktör Aybaba, Dentinho ile siyah beyazlıların hücum gücünü oldukça artıracaktır. Brezilyalı hücum oyuncusu görev aldığı her maç Almeida ve Holosko’nun perfor-manslarına da pozitif etki yapacaktır.

Rakamlarla Dentinho

Haberin Devamı

Şut: 10 üzerinden 7
Pas: 10 üzerinden 7
Mücadele: 10 üzerinden 5
Oyun zekâsı: 10 üzerinden 7
Hız: 10 üzerinden 9
Vizyon: 10 üzerinden 9
Potansiyel yetenek: 10 üzerinden 10

Sürati hayran bırakıyor

Beşiktaş’a kiralık olarak gelen Dentinho, formasıyla ilk pozunu verirken oldukça mutluydu. Siyah beyazlılar onun özellikle sürati ve etkili vuruşlarından çok şey bekliyor.

Q7’nin formasını aldı

BEŞİKTAŞ’ın yeni transferi Dentinho, Quaresma’dan boşalan 7 numarayı giyecek. Sağlık kontrolü sonrası konuşan Dentinho, “Beşiktaş’a gelerek doğru tercih yaptım. Umarım, G.Saray derbisiyle birlikte kazanmaya başlarız ve attığım gollerle takıma katkım olur” dedi.

Dentinho kimdir?

Haberin Devamı

Altın çağı Brezilya’da
Adı: Bruno Ferreira Bonfim
Doğum Yeri: Sao Paulo
Doğum Tarihi: 19 Ocak 1989
Boy: 1,76 metre
Pozisyon: Forvet

Kariyeri
2007–2011: Corinthians (187 maç, 55 gol)
2011–2012: S.Donetsk
(22 maç, 4 gol)

Başarıları
2009: Brezilya Kupası ve Paulista Şampiyonluğu
2011-12: Ukrayna Lig Şampiyonluğu, Ukrayna Kupası, Ukrayna Süper Kupası

FORVETE KATACAĞI ÇOK ŞEYLER VAR

Almeida
· Büyük potansiyeline rağmen hiçbir zaman istenilen seviyeye gelemedi.  Konsantrasyon problemi bulunuyor. Çok fazla gol kaçırması en büyük eksisi.
Holosko
· Sezonun yükselen ismi, skora katkısının yanı sıra driplingleriyle de dikkat çekiyor.
BATUHAN
· Beşiktaş ve Türk futbolunun belki de en büyük hayal kırıklığı. Fiziği ve genç yaşta yakaladığı popülariteye rağmen hiçbir zaman beklentilere cevap veremedi.

Haberin Devamı

Dişleri futbolunun önünde

Ülkesinde Dentinho yani “küçük diş” olarak anılan yıldızın dişleri büyük bir popülariteye sahip. Fenomen futbolcular Ronaldinho ve Ronaldo bile diş konusunda Dentinho’nun yanında sınıfta kalıyor.

Haziran ayında evlendi

24 yaşındaki Dentinho, geride kalan yılın Haziran ayında 5 aylık hamile sevgilisi Dani Souza ile Sao Paulo’da evlendi. Eylül ayında ise Bruno Lucas adını verdiği oğlu dünyaya geldi.

Tarihi golleri atıyor

DENTİNHO attığı önemli gollerle forma giydiği kulüplerin tarihine adını yazdırmayı başardı. Dentinho, Corinthians’ın 10.000’inci, Shakthar’ın ise 1200’üncü golünü attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!