Brezilya'da Whatsapp'a erişim engeli

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada Whatsappa erişim engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 22:25

Brezilya'da, anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın, erişime kapatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

BBC'de yer alan habere göre, Rio de Janeiro kentinde görev yapan Yargıç Daniela Barbosa de Souza, uygulama yöneticilerinin ülkede yürütülen bir soruşturma çerçevesinde istenen bilgileri teslim etmemesi nedeniyle Whatsapp'ın kapatılması yönünde karar verdi. 

Souza, bilgilerin üç defa istendiği halde teslim edilmediği için bu kararı aldığını söyledi.

Ayrıca, Whatsapp'ın gereken bilgileri teslim edene kadar her gün 15 bin dolardan fazla ceza ödemeye mahkum olacağı ifade edildi.

Brezilya'da mart ayında, uygulamanın 72 saat süreyle durdurulmasına karar verilmiş ancak yaklaşık 24 saat sonra erişim engeli kaldırılmıştı.

Ülkede, 1 Mart'ta Facebook'un Latin Amerika Başkan Yardımcısı Argentine Diego Dzodan, Facebook'a ait mesajlaşma servisi Whatsapp'taki kullanıcı bilgilerini Brezilya polisiyle paylaşmayı reddettiği için tutuklanmıştı. Organize suçlar ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili gizli bir soruşturma kararına uymamakla suçlanan Dzodan bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Brezilya'da bir yargıç aralık ayında, Whatsapp'a, bir kullanıcısının bilgilerini polisle paylaşmadığı için erişim engeli koydurmuştu.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 100 milyon Brezilyalının kullandığı tahmin ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!