Brezilya'da IŞİD gözaltıları

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada IŞİD gözaltıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 19:44

Brezilya'da polis, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü IŞİD'e bağlılıklarını bildirdikleri iddia edilen 12 kişi hakkında tutuklama emri verdi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Alexandre de Moraes, yaptığı açıklamada, Rio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları sırasında olası bir saldırı düzenlemelerinden şüphelenilen 10 kişinin gözaltına alındığını belirtti. 

Hakkında tutuklama emri çıkarılan iki kişinin hala arandığını söyleyen Moraes, biri reşit olmayan şüphelilerin hepsinin Brezilyalı olduğunu ifade ederken, cinsiyetleri hakkında bilgi vermedi.

Moraes, grubun, Rio'da 5-21 Ağustos'ta yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nda potansiyel bir saldırı düzenlemek için silah kullanımı ve gerilla taktikleri hakkında görüşmesi üzerine polisin devreye girdiğini söyledi.

Grubun bir saldırı düzenlemek için tamamen amatör olduğunu belirten Bakan Moraes, "Bir kaç gün önce, örneğin, dövüş sanatlarına başlamaları gerektiğini söylediler." dedi.

Haberin Devamı

Organize olmayan bu tür grupların her halükarda ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Moraes, grubun olası bir saldırı için kesin hedefleri olmadığını dile getirdi.

Gözaltıların Sao Paulo ve Parana dahil 10 farklı eyalette meydana geldiği kaydedildi.

Brezilya'nın geçici hükümetinden üst düzey askeri bir yetkili, geçen hafta, Fransa'nın Nice kentinde yaşanan saldırının ardından, ülkedeki terör kaygılarının "daha yüksek bir seviyeye ulaştığını" belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!