Breivik yaptıklarından dehşete kapılmış

Güncelleme Tarihi:

Breivik yaptıklarından dehşete kapılmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 16:02

Norveç’te geçen ay düzenlediği çifte katliamla toplamda 77 kişinin ölümüne yol açan Anders Behring Breivik’in psikologu, “Norveç canisi”nin Utöya adasındaki kamptaki gençleri öldürmeye başladığı sırada “yaptıklarından dehşete düştüğü”nü söyledi.

Haberin Devamı

Polis psikologu Başkomiser Asbjorn Rachlew, İngiliz Times gazetesine verdiği özel röportajda, Breivik’in sorgusu sırasında 77 kurbanından 69’unu nasıl öldürdüğünü detaylı bir şekilde anlattığını belirtti.

 

Rachlew, “Utöya’daki ilk infazların çok zor olduğunu, yaptıklarından dehşete düştüğünü söylyor” dedi. Ancak Rachlew, Breivik’in daha sonra, eyleminin başarıya ulaşmasıyla memnuniyet duyduğunu söyledi.

 

“Operasyon gününün gelmesini çok hevesle beklediği söylenemez çünkü zor bir gün olacağını biliyordu. Ancak aynı zamanda bir görevi de vardı. Çok fazla plan yapmıştı. Zor bir işti ve başarılı oldu” diyen Rachlew, bütün bu hazırlıkların ve kararlılığının kendisini başarıya ulaştırmasının Breivik’i memnun ettiğini belirtti.

 

Haberin Devamı

Avukatı ise, Breivik’in Utöya’da iki gence “çok küçük göründükleri” için ateş etmediğini söyledi. Norveç devlet televizyonu NRK’ye konuşan avukat Geir Lippestad, “O gençlerin 14 ve 16 yaşlarında olduğuna inanıyor” dedi ancak daha fazla bilgi vermedi.

 

Polis yetkilileri ise kan testlerinin Breivik’in katliam sırasında doping hapları ve diğer uyuşturucuların etkisi altında olduğunu gösterdiğini bildirdi.

 

Daha önce cinayet masasında detektif olarak görev yapan Rachlew, “Amacımız Breivik’i itiraf ettirmek değil. Amacımız bilgi toplamak. Breivik’i kilit tanığımız olarak görüyoruz çünkü neler olduğunu ondan daha iyi bilen yok” dedi.

 

Ancak Breivik hala ilk yakalandığı zaman yaptığı “Norveç’te ve Avrupa’nın diğer yerlerinde başka terörist hücreleri var” açıklamasıyla ilgili bilgi vermeyi reddediyor. Ancak sadece Japon psikologlarla konuşma ısrarından vazgeçmiş gibi görünüyor.

 

BEIVIK SALDIRILAR SIRASINDA DEFALARCA POLİSİ ARAMIŞ

Haberin Devamı

Öte yandan, Norveç'te, Breivik'in düzenlediği bombalı saldırı ve Ütoya adasında yaptığı katliamı  incelemek üzere "terör komisyonu" kuruldu. Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, bugün düzenlediği basın toplantısında, on kişilik komisyonun bir üyesinin Danimarkalı terör uzmanı olduğunu  belirtti.
       

Bu arada Breivik'in avukatlarından Geir Lippestad, Aftenposten gazetesine yaptığı açıklamada, müvekkilinin adadaki saldırı esnasında on kez polisi  aradığını, ancak sadece iki kez ulaşabildiğini, durumu anlatıp, teyit için polisin aramasını istediğini kaydetti. Görgü tanıkları, Breivik'in telefon açtığını doğruladı, katilin geri aranmayı beklediği esnada ateş etmeyi  durdurduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Norveç polisi, bazı medya organlarına göre, Breivik'in Ütoya  adasındaki katliamı filme çekmek için kullanmış olabileceği bir kamerayı  aradığını açıkladı. Breivik'in, video kamerayı ifadesinde ve manifestosunda anlattığını  belirten polis, bu kamerayı henüz ele geçiremediklerini, arama çalışmalarının  devam ettiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!