Bozyazı HEM’den yılsonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

Bozyazı HEM’den yılsonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 12:14

Bozyazı HEM’den yılsonu sergisi

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ BOZYAZI(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Bozyazı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, kursiyerleri 2017-2018 eğitim öğretim yılında el becerileri, sportif ve sanatsal gösterilerini sergiledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleşen sergiye, Kaymakam Hayatı Taştan, Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılgan ve vatandaşlar katıldı.
HEM Müdürü Ahmet Aydul, eğitim öğretim süresince, 134 kursta 828 erkek ve bin 474 kadın olmak üzere 2 bin 302 kursiyerin yararlandığını söyledi. Aytul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuryazarlık kursundan da biri erkek diğerleri kadın 120 kursiyerin okuryazarlık belgesi aldığını dile getirdi.
Kaymakam Taştan da okuryazarlık kursuna katılan vatandaşların bu gayretlerine saygı duyduğunu ancak millet olarak bu çağda artık bu tür okuma seferberliğini açan bir toplum olmaktan kurtulmamız gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Kaymakam Taşdan, HEM Müdürü Aydul, Belediye Başkan Yardımcısı Atılgan ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti.
Bir yıl boyunca kursiyerlerin göz nuru el becerilerinin teşhir edildiği sergi sınıflarını gezen Kaymakam Taşdan ve katılımcılara aşçılık kursu öğrencilerinin hazırladığı yöresel, samtıra, keşkek, içli köfte, baklava, kabak tatlısı, muz çilek, içecek olarak ayran ve çay olmak üzere birbirinden güzel yemekler ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!