Bozüyük’te Marketler Denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te Marketler Denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 16:01

market denetimi

Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Mezbaha Müdürlüğü ekipleri, Bozüyüklülerin sağlıklı gıdalar tüketmeleri amacıyla gıda denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.
Bozüyük’te faaliyet gösteren marketlerde yapılan denetimlerde; tüketicilerin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarını şeffaf bir şekilde bilmesi, aldanmaması, diğer ürünlerle mukayese yapabilmesi için satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketleri ile sunulan hizmetlerle ilgili raf üzerindeki ücret tarifeleri kontrolü, iş yeri sahiplerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü yapılarak ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihlerine bakıldı. Ekipler söz konusu kontrollerde, şehrin genelindeki marketleri elden geçirdi. Denetimlerde, ayrıca genel temizlik, gıda maddelerinin muhafazası ve çalışan personellerin iş elbiseleri kontrol edilerek işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Buna göre kurallara uygun şekilde satış yapmayan bazı işletmelere ihtar ve uyarı verilirken bazıları da eksiklerini gidermeleri konusunda uyarıldı.
Vatandaşları satın alacakları gıda ürünlerinin ambalajını, son kullanma tarihlerini, ürünün teşhir edildiği (et, tavuk, yumurta) reyon ve rafların ısısını kontrol etmelerini isteyerek alışveriş anında olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde şikâyetlerini Zabıta Müdürlüğü’ne bildirmeleri çağrısında bulunan yetkililer, denetimlerin devam edeceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!