Bozüyük’te Huzur Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te Huzur Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 15:54

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ HAKKI GÜNER

Bilecik’in Bozüyük ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2015 yılı son 6 aylık döneminde gerçekleşen asayiş olayları, trafik ve toplum destekli polislik faaliyetlerinin anlatıldığı huzur toplantısı düzenlendi.
İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede yaşanan asayiş olaylarının yüzde 95’inin çözümlenerek faillerinin yakalandığını söyledi. Özellikle dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek vatandaşların bu konuda uyanık olmalarını isteyen Güner, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan para istemeyeceğini hatırlatarak özellikle telefon dolandırıcılığı konusunda uyardı. Hakkı Gümer, hırsızlık olaylarına karşı ise vatandaşların ev ve iş yerlerinde gerekli fiziki tedbirleri almalarının önemli olduğunu kaydetti.
Toplantının soru cevap bölümünde vatandaşlar OEDAŞ’tan şikâyetçi oldular. Sürekli olarak elektrik kesintisi ve sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar “Mağduriyet gidermeye gelince kimse yok, ama elektrik faturası bir gün geciktiğinde evin kapısında bitiyorlar” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.
Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, slayt gösterisi eşliğinde 2015 yılı son 6 aylık döneminde ilçede yaşanan asayiş olayları ve toplum destekli polislik faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Ayrıca toplum destekli polislerin 6 aylık dönem içerisinde yaptığı faaliyetleri anlatan Güner, son olarak vatandaşlardan gelen soru ve şikâyetleri değerlendirilerek cevaplandırıldı. Hakkı Güner, konuşmasında, “Polisiye faaliyetlere yön veren toplumsal ihtiyaçlar ve taleplerdir. Suç ve suçluluk toplumsal gündemi işgal eden konuların başında gelmektedir. Toplum Destekli Polislik hizmetleri bu yönüyle toplumun güvenlik talebine göre şekillenen bir anlayışın polisiye hizmetlerde yaşama geçirilmesi anlamına gelmektedir. Toplumsal sorunlara odaklanan ve çözümlerin bütüncül bir çerçevede ele alınarak toplumun bütün kesimlerinin ve kurumlarının yer aldığı hizmet anlayışının bu açıdan çağın bir gerekliliği olduğu kabul görmektedir. Bu amaçla İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimiz suç önleyici faaliyetler düzenlemektedir. Yapılan hane ve işyeri ziyaretlerinde; hırsızlık olaylarından korunma yöntemleri hakkında bilgilendirmelerin yanı sıra kamera ve alarm sisteminin önemi hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca kamera ve alarm sistemi kullanan yerlerde hırsızlık olaylarının daha önceki yıllara göre azaldığı, hırsızlık olaylarının olması durumunda ise fail veya faillerin kısa sürede kimlik tespitlerinin yapılarak yakalandığı görülmüştür. Semt pazarında alış verişe gelen vatandaşlarımıza yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarından korunma yöntemleri hakkında broşür dağıtılarak bilgilenmeleri sağlanmıştır. Okullarda yapılan Halı Saha Turnuvası, Kültür Gezisi Etkinliği, Bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklerle gençlerimize Polislik mesleğini sevdirmek ve gençlerimizin zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak hedeflenmiştir. Kurban Bayramı öncesi besihanelere yapılan ziyaretlerde; besi yerlerinin güvenlik yönünden fiziki açıkları tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması sağlanmış, besicilere hayvan hırsızlığı ve sahte para yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarından korunma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 2015 yılı içerisinde vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla yapılan Mahalle ve Huzur Toplantılarında vatandaşların sorun ve önerileri dinlenmiş, belirtilen sorun ve önerilerin çözümü ile ilgili kurumların harekete geçirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca suçun oluşumuna etki eden fiziksel yetersizliklerin ve çevreden kaynaklanan eksikliklerin giderilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmıştır. Yaptığımız çalışmalarla güvenlik hizmetlerini vatandaşlarımızın katılımı ile daha etkin bir şekilde yürütmek, çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, şiddetten ve suçtan korunmalarını sağlamak, toplumumuzda ortaya çıkan suç korkusunu azaltarak, güveninizi kazanmak hedeflenmektedir “dedi.
İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner’in konuşmasının ardından ilçede meydana gelen ve mobese kameralarına yansıyan kaza görüntüleri izletildi. Son olarak vatandaşlardan gelen soru ve şikayetlerin değerlendirilerek cevaplandırılması ile toplantı sona erdi. Toplantıya, birim amirleri ve memurlar, mahalle muhtarları, site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!