Bozuk paralar Kızılay kumbarasına lütfen!

Güncelleme Tarihi:

Bozuk paralar Kızılay kumbarasına lütfen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:02

Kızılay, statlara alınmayan bozuk paraları kumbaralar sayesinde toplayarak, çocukların eğitim faaliyetlerinde kullanıyor.

Haberin Devamı

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Stadyumlara alınmayan bozuk paralar şubelerimizin insani yardımları için ciddi bir kaynak oluşturuyor. Sporseverlerden ceplerindeki bozuk paraları Kızılay kumbaralarına atmalarını istiyoruz. Böylece karşılaşmanın atmosferinden kaynaklı istenmeyen olayların bir parça da olsa önüne geçmiş oluruz” diye konuştu.

Geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle binlerce insana yardım götüren Kızılay, maçlar esnasında statlara yerleştirdiği kumbaralar ile içeri alınmayan bozuk paraları topluyor. Bu amaçla Kızılay’ın ülke çapındaki tüm şubelerinde kumbaralar bulunuyor. En çok bozuk para İstanbul’da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş statlarında toplanıyor. Toplanan paralar seyirci sayısı ile doğru orantılı oluyor. Anadolu’da yapılan maçlarda büyük takımlar geldiğinde seyirci sayısı arttığı için toplanan bağışlar da artıyor.

Haberin Devamı

Çocukların eğitimi için kullanılıyor
Stadyum önlerinde toplanan bozuk paraların daha çok çocuklar ve gençler için kullanıldığına dikkat çeken Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Stadyumlarda toplanan bozuk paralar bir heyet tarafından sayılarak tutanak altına alınıyor. Bu paralar öğrencilere burs, çocuklara kırtasiye veya kıyafet yardımı olarak kullanılıyor. Kumbaralarda toplanan bozuk paralar şubelerimizin insani yardımları için ciddi bir kaynak oluşturuyor. Sporseverlerden ceplerindeki bozuk paraları Kızılay kumbaralarına atmalarını istiyoruz. Böylece karşılaşmanın atmosferinden kaynaklı istenmeyen olayların bir parça da olsa önüne geçmiş oluruz. Hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde bozuk para toplama rekorumuzu da kıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!