Boztaş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Boztaş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:58

MATSO BAŞKANI AHMET BOZTAŞ, CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “cumhuriyet, kurtuluş mücadelesinin eseridir” dedi
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Boztaş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet, milletimizin bütünüyle gerçekleştirilmiş azmiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Varlığı sona ermiş varsayılan büyük bir imparatorluğun, Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde istiklalini kazanmak için, çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızı, tüm unsurlarıyla verdiği destansı kurtuluş mücadelesi neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet’ in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Ve Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu ‘Muasır Medeniyetler’ yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.”
Boztaş şöyle devam etti;
“Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemiz ve dünyada önemli bir konuma sahiptir. Tabi ki bu olumlu durumların yanında Cumhuriyetimiz öncesinde olduğu gibi hâlihazırda da bölgesel kaynaklı gündemimizi meşgul eden bazı sorunlar yaşanmaktadır. İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız. Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalb-i sevgilerimle kutluyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!