Bozdağ: Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ: Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 12:09

Bozdağ: Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, (DHA)- ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye'nin İdlip kentinde 4 Nisan'da meydana gelen saldırıda yaşamını yitiren 3 kişinin, Adana'da yapılan otopsilerinin sonucuna göre, saldırıda kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı.
Referandum çalışması kapsamında Kırıkkale'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, "Adana'da, İdlip'ten getirilmiş olan 3 ceset üzerinde bir otopsi yapıldı. Otopsiye Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcileri ve adli tıp uzmanları katıldılar. Yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi. Adli Tıp raporu bunu çok açık bir şekilde bunu ortaya koydu. Şu anda hem Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri hem de Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin olduğu bir çalışma ile bu otopsi tamamlanmış durumda. Esad'ın kimyasal silah kullandığı bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiş durumda" dedi.
DÜRÜSTSE BİLGİ VE BELGELERİ AÇIKLASIN
Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' söylemine ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:
"Sayın Kılıçdaroğlu kendi elinde olan bilgi ve belgeleri Türkiye kamuoyu ile paylaşması lazım. Her konuda sadece bir suçlama yapıyor, 'elimde bilgisi var diyor, elimde listesi var' diyor. Aynı şeyi vekiller ile ilgili Bylock için söylüyor. O zaman dürüst bir siyasetçi olarak elindeki bu listeleri kendine saklamaması lazım, Türkiye kamuoyuna açıklaması ve Türk halkının öğrenme hakkına saygı duyması lazım. Ama eğer bunu yapmazsanız o zaman sadece çamur at izi kalsın hesabı bir iftirayı dillendirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz."
FETÖNÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTILAR
Bakan Bozdağ, Adil Öksüz ile ilgili, darbe ile ilgili FETÖ'nün söylemlerinin, iftiralarının Türkiye'deki sözcüsünün Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Bozdağ, "Türkiye bir darbeyi yaşadı. 249 insanımız şehit oldu, 2 bin 194 insanımız yaralandı ve 80 milyon insan bu darbeyi bizahiti yaşadı, aracısız, doğrudan yaşadı. Olup biteni gözleriyle gördü, kulaklarıyla duydu. Bütün olanları insanların bu yaşadıklarının yalan, kurgu olduğunu söylemek 80 milyonun zekası ve aklıyla alay etmektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!