Boyteks, 101 ülkeye ihracat yaptı

Güncelleme Tarihi:

Boyteks, 101 ülkeye ihracat yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 11:16

Boyteks, 101 ülkeye ihracat yaptı

Haberin Devamı

İstanbul, 7 Ağustos (DHA) - Yatak ve döşemelik kumaş, halı üreticisi Boyteks, Türkiye İhracatçılar Meclisi  (TIM) verilerine göre 2016 verilerine göre en fazla ülkeye ihracat yapan 9. firma oldu. 101 ülkeye ihracat yapan Boyteks, TİM verilerine göre Kayseri'de birinci, Türkiye genel sıralamasında da 100. sırada yer aldı. 
Boyteks’ten yapılan açıklamaya göre, dünyanın da en büyük yatak ve döşemelik kumaş, halı üreticisi Boyteks, büyük bir başarıya daha imza attı. İplikten kumaş üretimine kadar bütün prosesleri ERP sistemi ile çalışan tam entegre tesislerde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Boyteks Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halıda sadece bir tekstil ürünü değil; sağlık, güven ve konfor da sunduklarını belirtti. Üretimde uyguladığı apre işlemleri ve yanmazlık testlerine büyük önem veren Boyteks’in bu özellikleri nedeniyle de dünyanın dört bir yanında aranan marka olduğuna işaret eden Yıldırım, “Küresel anlamda endüstriyel tekstilin en önemli markaları arasında yer alıyoruz. Serinlik hissi veren Cooler, denge ve konsantrasyonu sağlayan Biorytmic Sleep, manyetik terapi etkisi sağlayan Magnerest gibi farklı teknolojilere sahip 100’den fazla ürünümüzü, Ar-Ge ekibimizin yoğun çabaları ile yaşam alanlarına taşıyoruz. Boyteks inovasyon anlamında sektörün öncüsü ve böyle olmaya devam edecek” dedi.
“Önce insan sağlığı” diyerek başarıya ulaştıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“Gün boyu koşturmaca yoğun iş stresi beyin ve beden yorgunluğunun tek giderildiği yer olan uyku süreci insan sağlığı açısından çok önemli. Biz de tüm teknolojik adımları atarken önce insan sağlığını düşündük. Boyteks olarak  sadece yatak kumaşı değil; döşemelik kumaşta dokuma, çözgülü örme, nubuk, ofis ve bahçe mobilyası kumaşları gibi çok geniş bir ürün çeşitliliğimiz mevcut. Halıda  da rakiplerimize fark atan inovatif ve tasarımsal çözümlerimiz ile sektöre farklı bir soluk getiriyoruz.” 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!