Boynukara’dan Çarpıcı Açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Boynukara’dan Çarpıcı Açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 17:47

AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ ADNAN BOYNUKARA PKK'NIN SİLAH BIRAKMAMASI HALİNDE MÜCADELENİN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

‘Çözüm Süreci’nde önemli görevler üstlenen AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, “PKK, Suriye’de alan açılınca süreç konusunda geri adım attı” dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, özel bir televizyonda katıldığı programda, çözüm süreci ve gelinen nokta ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Boynukara, PKK’nın küresel güçlerin bir figüran olduğunu belirterek, PKK’nın silah bırakması halinde sürecin konuşulabileceğini söyledi.
HDP’nin kasıtlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef gösterdiğini belirten Boynukara, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Erdoğan karşıtlığı üzerinden puan toplamaya yönelik yaklaşım içerisinde olduğunu kaydetti.
Boynukara, örgütlerin her zaman farklı küresel güçler tarafından kullanıldığına dikkat çekerek, PKK’nın neden silah bırakmadığını açıkladı.
Boynukara, “Suriye’deki denklemin değişmesiyle birlikte çözüm süreci konusunda örgüt geri adım atmaya başladı. Geri çekilme konusu üzerinden koparılan gürültüde bunun sonucudur. Suriye’de alan açıldığını düşünerek böyle bir pozisyona girdiler. Kimse bu yöne değinmiyor. Fakat Rojava’nın geldiği nokta, şartlar uygun olursa Baas rejimine dahil olabiliriz, anlayışı var. Siyasi iktidar süreçle ilgili en fakat bir ters yapmamıştır.
Küresel güçler devletlerle işbirliği yapar, örgütler sadece kullanılacak birer figürandır. Bunu anlamakta zorluk çekiyorlar.
AK Parti iktidarları dönemi Türkiye’nin demokratikleşme adımlarının atıldığı dönemlerdir. Türkiye tarihinde akla dahi gelmeyen dönüşümler yapılmıştır. AK Parti, Türkiye’de var olan ret ve inkarlar yerine sorunları çözmeye gayret etti. Kürtleri eşit vatandaş olarak gören tek parti AK Partidir.
Yapılan yasal düzenlemeler toplumun her kesimini ilgilendiriyor. Ayrım yapılmadan bu yapılıyor. Siz bu kadar devrimci adımlar atarken, arkanızdan insanlar gencecik çocuklardan katiller çıkartıyorlar. Masum çocuklardan katiller çıkarıyorlar. Masum çocuklardan terör örgütü çıkartan bir terör örgütü var karşımızda. Her türlü teröre karşıyız. Terörün dini, inancı, dili olmaz. Tüm teröristleri lanetliyoruz. Biz insanlara yönelik demokratik ve sosyal çalışmalarımızı yapmaya devam ederiz. Bunun yanında eli silahlı kişilere karşıda mücadele ederiz.
Biz 90’ların Türkiye’sini istemiyoruz. Terörün ve şiddetin hak arama aracı olmasını, insanların ölmesini istemiyoruz. Siz bölgede siyasal ve etnik temizlik, sermayede bir temizliğe girişirseniz, devletin yapacağı şey vatandaşlarına sahip çıkmaktır.
Teknik olarak siyasal partilerin kapatılmasına karşıyız. Bu gün demokrasi ve özgürlük kavramlarını ağzından indirmeyen kişiler o gün bizim parti kapatmaların olmaması için verdiğim karşı çıktılar. Suç işleyen kişilerin suçlarının karşılığını almalıdır.
AK Parti bu ülkenin sigortasıdır. Ak Parti, her yörenin partisidir. Çözüm süreci şuan için tek koşul örgütün silahı bırakması, Türkiye’yi terk etmesidir. Bunun dışında denklem mümkün değildir. Bugün kimi açıklamalar yapılıyor. İki tarafta aynı anda silah bırakmaz. Teknik olarak bu mümkün değildir. Meşru güç kullanma yetkisi olan devlete silahı bırakın diyorsunuz. Devlet keyfinden güç kullanmıyor. Vatandaşı korumak için bunu kullanıyor. Araç yakıyor, insanları öldürüyor devlet bununla mücadele ediyor. PKK silah bırakmadan süreçten bahsetmek mümkün değildir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!