Böyle olur hemşeri dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Böyle olur hemşeri dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 11:30

Avrupa Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen geleneksel dayanışma gecesinde Zonguldaklılar, Almanya’daki hemşerileri ile bir araya gelerek dayanışmanın ve kaynaşmanın örneğini sergiledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Gelsenkirchen şehrinde faaliyet gösteren Avrupa Zonguldaklılar Derneği, işçi göçünün 55’inci yılı anısına program düzenledi. Bu yıl derneğin kuruluşunun 20’nci yılı nedeniyle düzenlenen ‘Geleneksel İnter Kültürel Etkinlikler, Eğitme Katkı ve Dayanışma Gecesi’nde gerek Türkiye ’den ve gerekse Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden davet edilen Zonguldak, ilçe ve beldelerindeki yüzlerce kişi hemşerileri ile düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Böyle olur hemşeri dayanışması

Vision Eventcenter’de düzenlenen gecede gurbetçiler; Türkiye’den gelen hemşerileri ve akrabaları ile bir araya gelip hasret giderip, duygu dolu anlar yaşadı. Türkiye’den davet edilen sanatçılar da unutulmaz bir gece yaşattılar. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte organizasyonda gecede davetlilere hitap eden Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, şöyle dedi:

Haberin Devamı

GECENİN GELİRİ EĞİTİME AKTARILACAK

“Gurbetçi göçünün 55’inci yılı anısına ve bu derneğimiz tarafından 20’nci yılı nedeniyle düzenlediğimiz Geleneksel İnter Kültürel Etkinlikler, Eğitme Katkı ve Dayanışma Gecemizin davetine Zonguldak, ilçe ve beldelerinden Almanya’ya bizleri kırmayarak iştirak eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Nesilden Nesile sloganıyla organize ettiğimiz bu müstesna gecemizde sizlerin katkıları ile elde edilecek gelir üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yararına kullanılacağını buradan belirtmek isterim. Yönetim Kurulumuz adına sizleri bu salonda bir arada görebilmenin mutluluğunu, ifade etmek isterim. Anavatandan kalkıp buralara kadar geldiniz. Bizleri burada yalnız bırakmadınız, bizlerle bir aradasınız. Bu durum, yurt dışında yaşayan biz gurbetçiler için önem teşkil etmektedir.”

Böyle olur hemşeri dayanışması

‘İKİNCİ ZONGULDAK’ ALMANYA’DA

Haberin Devamı

“60’lı yılların başında Almanya’ya başlayan işçi göçü sonrası yaşadığımız Almanya bize ikinci vatan olsa da, biz genç nesiller öncesi bu ülkeye ayak basanlar sayesinde her geçen gün artış gösteren nüfusumuz ile çoğaldık. Şu unutulmasın; Zonguldak dışında ikinci bir Zonguldak Almanya’dadır. Tabi ki, çeşitli nedenlerle yurt içinde pek çok hemşerimiz, değişik kentlere göç etmiş, ülke içinde gurbetçi konumundadırlar. Buradan onlara selam olsun. 20 yıl önce ağabeylerimizin gayret ve çabaları ile bu günlere getirdiğimiz derneğimiz, pek çok konulara imzasını atmıştır. Yıllar önce açılıp, kapatılan Saltukova Havalimanı’nın yeniden faaliyete geçirilmesinde önemli rol oynamıştır. Derneğimiz ana vatan ile her zaman yakın ilişkiler içinde, ilişkilerini sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir. Sosyal faaliyetlerimizi önemsiyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllar içerisinde Güney Almanya Bölgesinde bulunan Saarbrücken kentinde ‘Karaelmaslılar’ derneğimiz o yörede başarılı çalışmalar yapmakta, sosyal alanlarda yürüttükleri faaliyetler taktire şayan. Zonguldaklılar Derneği olarak yakın çevremizde komşu il dernekleri ile beraber çalışma isteğimizi sürdürmekteyiz. Diliyoruz ki, Almanya’nın çeşitli kentlerinde yaşayan hemşerilerimiz ile bir çatı altında daha çok başarılı işlere imza atalım. Tekrar uzaktan yakından gecemize iştirak eden tüm misafirlerimize yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

ZEYNEP BAŞKAN SAHNEYE ÇIKTI

Böyle olur hemşeri dayanışması

Düzenlenen dayanışma gecesinde Türkiye’den TRT sanatçısı Zeynep Başkan, yöresel sanatçı Ramazan Çelik, Almanya’da müzik alanında faaliyet gösteren Grup 67’li Kardeşler ve DJ Timur seslendirdikleri şarkı ve türkülerle davetlilere unutulmaz saatler yaşattılar. Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Folklor Grubu ve Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Müzik Grubu sergiledikleri yöresel halk oyunları ve yöresel halk ezgileri ile davetlilerin vatan hasretini gidermek için tüm hünerlerini ortaya koydu.

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Organize edilen geceye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Ünsal, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Devrek TSO Başkanı Ertan Cıvak, Çaycuma ESO Başkanı Hayri Kandemir, Genel Maden İş Sendikası Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Gabriela Preuß, Alman Milletvekili Heike Gepard, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Martina Rudowitz, Castrop-Rauxel, Zonguldak Kardeş Şehir Belediye Başkanı Rajko Kravanja, Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar katıldı.
Düzenlenen organizasyonda yapılan açık artırmada Zonguldak il ve ilçe spor kulüplerinin formaları davetliler tarafından satın alınarak geceye destek verildi. 

BAKMADAN GEÇME!