Böyle gitmez

FENERBAHÇE oyuna kötü başlamadı, Uğur’un güzel ortasında Alex’in mükemmel kafasıyla golü de buldu.

Oyunun hakimi de sarı lacivertlilerdi. Ancak daha sonra yavaşlamaya başladı. Geri çekilmelerinin bir sebebi, Hacettepe’nin mücadeleci futboluydu. Hacettepe mükemmel oynadı. İkili mücadelelere girdiler, müthiş yardımlaştılar.

Fenerbahçe topu çabuk kullanıyor, bunlar doğru ama golün dışında son dakikadaki Burak’ın kaçırdığının dışında pozisyonu yok. Fenerbahçe defansında büyük hatalar yaptı. Can Arat iki büyük hata yaptı. Birinde topu rakibe bıraktı, ilk gol geldi. Diğerinde kendi kalesine gol attı.

Fenerbahçe kötü oynayarak yenilmedi. Kendine göre iyi oynadı. Çabuk oynamaya çalıştı. Ben, Alex’i bu kadar çok çalışkan görmedim. Herkes bir şey yapmaya çalışıyor ama kimin ne yaptığı belli değil. Sağda Kazım kendi kafasına göre oynuyor. Soldaki Uğur süratini kullanamıyor. Verdiği gol pasının dışında üretken değil.

Güiza ileride tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Dolaşıyor, top gelmiyor. Ara sıra şişirme toplara koşuyor. İleride tek başına kaldığı için de pozisyona giremiyor.

Hakem art niyetliydi

Kaleci Volkan enteresan bir maç çıkardı. Penaltıya sebebiyet verdi ki, bana göre penaltı kararı doğru değil. Kaçan penaltının ardından ’Yukarıda Allah var’ dedi, kırmızı kartı görüp atıldı. Çok kötü bir yönetim gösteren hakem herhalde fırsat kolluyordu. Hiç tereddüt etmeden kırmızı kartını gösterdi. Penaltı kararı son derece yanlış. Kaleci çıkacak tabii. Temas da gayet normal. Hakem, o kadar ters kararlar verdi ki... Bariz faulleri çalmadı, penaltıyı uydurdu.

Hacettepe mükemmel oynadı. Koştular, topu iyi kullandılar. Faullü oynamaları, vakit geçirmeleri doğal. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Hakemin vakit geçiren adamı kartla cezalandırması lazım. Tatlı sert oynadılar, iki tane hediye golle de 3 puanı aldılar.

F.Bahçe öne geçiyor, iyi de oynuyor. Ancak mücadele gücünü yavaş yavaş kaybederek oyunun üstünlüğünü rakibe veriyor. O halde bir eksiklik var. Gol pozisyonu üretemiyor.

Fenerbahçe düzelmek mecburiyetinde. Çünkü böyle gidemez. Çok eksiği var, doğru. Lugano ülkesinden dönemiyor, Edu sakat. Yeni alınan Josico fena değil. O da Maldonado gibi çabuk oynuyor. Ancak bu oyuncular bir takımın ağırlığını taşıyacak isimler değil.
Yazarın Tüm Yazıları