Böyle gitmek üzücü

Güncelleme Tarihi:

Böyle gitmek üzücü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 00:00

Beşiktaş’la çalışmamın bittiğinin farkındayım. Ama Galatasaray maçı sonrası bana statta gösterilen reaksiyon hoşuma gitmedi. Bunu soyunma odasında arkadaşlarıma da söyledim. Bir yıl daha burada kalsam, maçlarda her elimden kaçırdığım top sonrası aynı şeyleri söyleyecekler. Takım arkadaşlarım da hata yaptı ama ben kimseye tepki göstermedim.

BEŞİKTAŞ Kalecisi Oscar Cordoba, dün önce bugün Türkiye’den ayrılacağını açıkladı daha sonra gidişini bir hafta ertelediğini belirtirken, G.Saray maçında yaşananlara değinerek "Beşiktaş’tan böyle ayrılmak üzücü" dedi. Çocuklarının okulları nedeniyle Türkiye’den 1 hafta sonra ayrılacağını belirten Cordoba, "Türkiye’den vicdanım rahat ayrılıyorum. Beşiktaş için kötü olabilecek bir şey yapmadım" diye konuştu.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek 36 yaşındaki Kolombiyalı file bekçisi, G.Saray derbisinin son dakikasında yediği gol nedeniyle eleştirilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Bir hafta önce Fortis Türkiye Kupası’nı kazandık. Bir hafta sonra böyle bir olaydan dolayı karşınıza çıkmak üzücü. Sahaya her zaman iyi oynamak ve kazanmak için çıkarım. Diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da ileri çıktım, sağa sola gittim, her zaman olduğu gibi uzun ve kısa pas attım. İkinci gol öncesi de Sergen’e kısa pas atmak istedim, ancak rakip topu aldı. Beşiktaş’la çalışmamın bittiğinin farkındayım. 4 yıl boyunca burada kalmamı sağladıkları için yönetime ve taraftara teşekkür ederim."

Mondi rahat olmamı istedi

Cordoba,
maçın hemen sonrasında bazı takım arkadaşlarının kendisine gösterdiği tepki konusunda, "Bana orada gösterilen reaksiyon hoşuma gitmedi. Bunu soyunma odasında arkadaşlarıma da söyledim. Onlar da birçok hata yaptı, ama ben bir şey söylemedim. Bazı arkadaşlar markaj yapmadı, bazıları gol kaçırdı, ama ben kimseye tepki göstermedim. Mondragon maç sonrası benimle konuştuğunda ne hissettiğimi anladığı için, soyunma odasında daha rahat olmamı istedi" dedi.

Kolombiyalı kaleci, soyunma odasında kendisine tepki gösterilmesiyle ilgili "Böyle bir şey olduğundan haberim yok. Kendimi çok kötü hissediyorum. Yarın (bugün) antrenmana çıkıp çıkmayacağımı, son maçta oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum" dedi.

Kalsam aynı şeyi söylerlerdi

Cordoba,
gelecekte insanların, bu maçı hatırladıklarında, "Cordoba maçı sattı" diye düşüneceklerini, bunun kendisini üzdüğünü söyledi. Bu konuyla ilgili, isteyenin gelip soru sorabileceğini belirten Cordoba, "Ama belden aşağı vurmak yok. Herhangi bir şekilde, disiplin komitesi çağırmak isterse gider konuşurum, ama kapalı kapılar ardında değil" dedi.

Cordoba, "Seni üzgün gördük. Sebebi nedir" sorusuna şu yanıtı verdi: "İki yıl önce de Fenerbahçe’ye fırsat verdiğim söylendi. Beni üzen ikinci konu da bu oldu. Eğer kupa finalinde kaybetseydik, aynı şeyler söylenirdi. Yönetimden kimseyle görüşmedim. Bir yıl daha burada kalsam, maçlarda her elimden kaçırdığım top sonrası aynı şeyleri söyleyecekler. Ben kendimi profesyonel hissediyorum. Diğer takımların ne yaptığı umurumda değil. Mondragon’un, Rüştü’nün ne yaptığı önemli değil. Beşiktaşlı Cordoba’nın ne yaptığı önemli. Üzüldüğüm, bu konumda gitmek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!