Boydak: Her şeyimizle devletimizin yanında olmamız gerek

Güncelleme Tarihi:

Boydak: Her şeyimizle devletimizin yanında olmamız gerek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 13:22

Boydak: Her şeyimizle devletimizin yanında olmamız gerek

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 15 Temmuz'dan sonra iç ve dış güçlerin iş başında olduğunu ancak, başaramayacaklarını söyledi. Boydak, "Topraklarımızda oynanan oyunlara karşı Türk halkının provokasyonlara gelmeden bilinçli hareket etmesi gerekir. Her şeyimizle devletimizin yanında olmamız gereken günlerden geçiyoruz. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberliğimizle bu zor günleri aşacağız. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin azmi ve muhalefet partilerimizin desteği ile bu günleri de atlatacağız" dedi.
KAYSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Gaziantep’te kına gecesine katılanlara yönelik hain terör olayını kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 15 Temmuz’dan sonra iç ve dış güçlerin iş başında olduğunu ancak başaramayacaklarını belirten Başkan Boydak, şöyle dedi:
"Topraklarımızda oynanan oyunlara karşı Türk halkının provokasyonlara gelmeden bilinçli hareket etmesi gerekir. Her şeyimizle devletimizin yanında olmamız gereken günlerden geçiyoruz. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberliğimizle bu zor günleri aşacağız. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin azmi ve muhalefet partilerimizin desteği ile bu günleri de atlatacağız. Biz de iş dünyası olarak üzerimize düşen, yapılması gereken ne varsa, var gücümüzle yapmaya gayret edeceğiz."
"ÖRGÜTÜN GERÇEK YÜZÜNÜ 15 TEMMUZ'DA HEPİMİZ GÖRDÜK"
Son günlerde yaşanan gözaltılara dikkat çeken Başkan Boydak, oda üyeleri, ve iş dünyasından birçok gözaltı olduğunu, arkadaşlarından bildiklerini anlatmaları ve bir an önce serbest kalarak görevlerinin başına dönmelerini arzu ttiklerini belirterek, "Önemli günlerden geçiyoruz. 40 yıldır devlet içerisinde yapılanmış bu örgütün gerçek yüzünü 15 Temmuz’da hepimiz gördük. Devletimiz 3 aylık OHAL ilan ederek hızla bu yapının üstesinden geliyor. Bu süreçte ifade verme ve gözaltılar olabilir, bundan hiç gocunmamamız, bildiğimiz bir şey varsa bunları anlatmamız lazım. Ben de bu süreçten geçtim, bildiklerimizi dilimizin döndüğünce ifade ettik. Sizlere de verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum."
"KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞIM SÜRÜYOR"
Boydak başkanlığının devam etmesiyle ilgili bir takım soru işaretleri olabileceğini, mecliste bulunmasını gerektiren komite ile ilgili bir sorun bulunmadığını ifade ederken şöyle dedi:
"Mmensup olduğum şirketlerle ilgili kısmi bir durum oldu. Bu çerçevede başkanlığımın düşmesi ile ilgili hukuki bir durum yok. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bu konuyu müzakere ederek tekrardan sizlerin karşısına çıktım. 12 yıldan bu yana her yaptığım işte hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi hep ön planda tuttum. Bundan sonra da böyle olacak. Hukuki bir sorun olursa zaten hiçbir söze gerek kalmadan gereğini yaparım. Ama şu anki vaziyette benim burada sizlerin başkanlığını yapmamla ilgili bir hukuki sorun yok. Görevimize devam ediyoruz. Elimizden geldiğince yine Kayseri ve Türkiye sanayisi ve ticaretine katkılarımız Allah’ın izni ile devam edecek. Sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
"ÇALIŞMA VE GAYRET ZAMANI, BU ZAMANDIR"
Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan sonra Türkiye’nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini ifade eden Başkan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sahada kazandık, masada kaybetmememiz lazım' sözüm aynen geçerli. Ekonomi tarafında kaybetmememiz lazım. Ekonomide kaybetmeyeceğimizin işaretleri de açıkça karşımızda duruyor. Türkiye’nin makro ekonomik olarak en ufak bir problemi görünmüyor. Cari açıkta biraz problemimiz var. Ama o da aşağı doğru geliyor. Rehavete kapılma gibi bir lüksümüz yok. İşimize aynen yeni iş hayatına başlamış gibi heyecanla devam etmemiz lazım. Gün; bugündür. Çalışma ve gayret, doğru öngörülerde bulunma zamanıdır. Bu anlayış içerinde çalışırsak önümüz açık. Dünyadaki ve gelişmiş ülkelerdeki ekonomilere oranla Türkiye’nin durumu gayet iyi. Yüzde 4.5’lik büyüme hedefi kondu, belki yarım puan bir puan düşük rakamla kapanabilir. Bunu telafi edeceğiz. Kısa vadeli kazanımlardan ziyade uzun vadeli kazanımlara bakmamız lazım. Kısa vadede suni olarak büyümektense, istikrarlı bir şekilde büyüyerek, istikrarımızı kazanmamız lazım."
Boydak, hükümetin son dönemde vergiler konusunda yaptığı, işadamlarına soluk aldıracak düzenlemelere teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ihtiyacı olan iş dünyasına kredileri yapılandırmaları yönünde bankalara bir çağrısı olduğu habre bazı banka veya katılım bankalarının uymadığını, sonuç alamadıkları takdirde ilgili mercilere ileteceklerini söyledi.
İhracatta istenilen kıvama gelemediklerini ancak Kayseri olarak geriye de gitmediklerini açıklayan Başkan Boydak, bu konuda Eylül ve Ekim’den itibaren daha iyi bir noktaya gelmeye başlayacaklarını, eski parlak günlere dönüleceğinden en ufak bir endişeleri olmadığını söyledi. Türkiye’nin yatırım ortamının iyileşmesi adına Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığının işadamları adına büyük bir şans olduğunu belirten Başkan Boydak, kendilerinin de bu yaklaşımı fırsat bilerek, yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti. İSO sıralamasında ikinci 500’e giren firmaları da kutlayan Başkan Boydak, işletmelere bundan sonraki çalışmalarında karlı bir süreç diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!