Boyama cezası 30 TL

Güncelleme Tarihi:

Boyama cezası 30 TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 01:03

İstanbul’un Fındıklı semtinde Salı Pazarı merdivenlerinin gökkuşağı renklerine boyanmasıyla başlayan akım Türkiye’yi sarmaya devam ederken, dün ilginç bir müdahale yaşandı.

Haberin Devamı

İzmit’te merdiven boyayanlara zabıta ekipleri para cezası kesti. İzmit’te hafta başında başlayan ve zaman zaman polisin müdahalesine rağmen devam eden merdiven boyama savaşı sürüyor. Bugüne kadar gençlerin 5 kez boyadığı merdivenleri belediyede griye boyadı. İki gün önce merdiven boyadıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeden serbest bırakılan gençler dün de Yuvam Akarca Konutları Sefa Sirmen Caddesi’ndeki merdivenleri gökkuşağı rengine boyadı. Şikâyet üzerine olay yerine bu kez polis değil, İzmit Belediyesi zabıta ekipleri geldi. Ekipler merdiven boyayan gençlere herhangi bir müdahalede bulunmazken, isimlerini alıp kahabetler kanununa göre 30’ar lira idari para cezası uygulanması için tutanak tuttu. Merdivenleri boyayan E.G., U.A. ve C.G.’ye kesilen cezasının uygulanıp uygulanmayacağına İzmit Belediyesi Meclisi üyeleri karar verecek.

Hatay’da fırça kavgası

Haberin Devamı

Hatay’da dün CHP Antakya İlçe Başkanı Semir Baklacı ve bir grup partili genç, Asi Nehri kıyısındaki merdivenleri boyadı. Boyama öncesinde zabıta ekipleri ile gençler arasında arbede yaşandı. Gençlerin Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan izin aldıklarını söylemelerine rağmen, zabıta ekipleri fırçalara el koymak istedi. Fırçaları vermek istemeyen gençlerle, zabıta arasındaki tartışma ortamın gerilmesine neden oldu. Gençlerin boyamakta ısrarcı olunca zabıta ekipleri olay yerinden ayrıldı. Eskişehir, Bartın, Tekirdağ ve Niğde’de ise dün birçok merdiven rengarenk boyandı. Orhan UZUN/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!