Boy friend'in varsa sponsor yok

Güncelleme Tarihi:

Boy friendin varsa sponsor yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 00:00

"Paranoyak" adlı albümüyle müzik piyasasına giriş yapan Ebru Elver, erkek arkadaşın sponsor bulmaya engel olduğunu söyledi.

Albümün hazırlık aşamasında sponsor bulmakta zorlandığını söyleyen Ebru Elver, "Amacı sadece para olan basit insanlar, sponsorların niyetlerini tamamen değiştirmiş. Görüşmeye erkek arkadaşım ya da basın danışmanımla gittiğimde bana sponsor olmaktan vazgeçiyorlar. Bu yüzden çok sağlam bir firma olmadığı sürece, sponsorluk görüşmelerini kabul etmeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

- "Paranoyak" adlı albümünüzle iyi bir çıkış yaptınız. Şu anda çalışmalarınız nasıl gidiyor?

İkinci albümümü piyasaya çıkarmak üzere çalışmalar yapıyorum. Tüm günümü yoğun bir şekilde işime harcıyorum ve en iyisini yapmak için çaba sarf ediyorum. Aynı zamanda albümümde ikinci parça olan "Değerini bilemedim"e klip çekmek üzereyim.

Boy friendin varsa sponsor yok
- Albümünden biraz bahseder misiniz?

Albümdeki tüm besteler bana ait. Bu albümle birlikte besteciliğim ve söz yazarlığım da oldukça gelişti. Ama çok beğendiğim bir parça olursa son anda albüme girebilir. Albümün adı henüz belli değil. Bu albümde de ilk albümümde çalıştığım isimlerle devam ediyorum. Genco Arı, Elcil Gürel ve ben bir ekip olduk. Onlarla istediğim müziği ortaya çıkartıyorum. Şirket olarak da yeni bir yer olacak ama şu anda belli değil. Çok doğru bir şirket olması gerekiyor. Sadece şarkıcılığımın ve müziğimin ön planda olduğu...

Haberin Devamı

- Babanızdan gizli konservatuarı kazandınız ve bu uğurda evinizi terk ettiniz. Bu durumdan pişmanlık duyduğunuz zamanlar oldu mu?

Ben bu konuda hiçbir zaman pişman olmadım, çünkü bir gün müzisyen olacağımı çok iyi biliyordum. Aksine babamı ikna edemeyip müziğe daha erken başlayamadığım için kendime kızıyorum.

- Şu anda ailenizle ilişkileriniz nasıl?

Şu anda ailemle aramda hiçbir problem yok. Benimle ve başarımla gurur duyuyorlar. Zarar görebileceğim konusunda hiçbir kaygıları yok çünkü bu işin üstesinden gelebildiğimi gördüler. Balıkesir'e taşındılar. Sadece onları çok özlüyorum. Tabii onlar da beni...

- Küçük yaşta büyük bir işe girişmişsiniz. Peki, hiç başarısız olabileceğinizi düşünmediniz mi? Başarısız olup, evinize dönebileceğinizi...

Öncelikle şunu belirteyim; ben evden kaçmadım. Bu kadar cahil biri olmadım, hayatım boyunca. Müzik için birçok şeyi ezip geçmeye karar verdiğimde babamla bir konuşma yaptım. Karşılıklı, "Ben müzisyenim, Allah vermiş bunu yüreğime ve vazgeçmeyeceğim" dedim. Sonra evden ayrılıp yanlız yaşamaya başladım ve müzik hayatım tam anlamıyla o zaman başladı.

- Yaşınızın genç olması ve güzel bir bayan olmanızın sizi zor durumda bıraktığı anlar oldu mu?

Tabii ki oldu. Hâlâ da oluyor, bu yüzden büyük zorluklar yaşadım. Sponsorluk bağlamında da çok zorlandım. İnsanların niyetleri tamamen farklı, amacı sadece para olan basit insanlar, sponsorların niyetlerini tamamen değiştirmiş. Görüşmeye giderken erkek arkadaşım ya da basın danışmanımla gittiğimde bana sponsor olmaktan vazgeçiyorlar. Tek başıma gitsem de benimle bir kaç dakika konuştuktan sonra düzgün ve sadece müzisyen biri olduğumu gördüklerinde herşeyden vazgeçebiliyorlar. Bu yüzden çok sağlam bir firma olmadığı sürece artık sponsorluk görüşmelerini kabul etmeyeceğim.

Haberin Devamı

YOKTAN VAR EDERİM

- Karşılaştığınız bu olumsuz durumların sizi yaptığınız işten soğuttuğu anlar oldu mu?

/images/100/0x0/55eb4c42f018fbb8f8b8307f
Zaman zaman oldu tabii ki. Ama bu iş gerçekten büyük sabır, cesaret ve emek isteyen bir iş. Bu yüzden başarılı olmak adına çok fazla yol katetmek gerekiyor. En önemlisi de bu fedakarlıkları yaparken kendinden ödün vermemek. Ben de aksine daha hırslanmış ve daha cesur bir şekilde yoluma devam ediyorum şimdi.

- Bu yaklaşımların haddini aştığı bir durum oldu mu?

Hayır, olmadı. Olmasına da izin vermem zaten... Dediğim gibi bu tarz yaklaşımları hisettiğimde hemen ordan uzaklaşıyorum. Bu durum ister istemez can sıkıntısı yaratıyor.

- Şu anda bulunduğunuz konumdan memnun musunuz?

Evet, son derece memnunum. Amaç ve hedeflerime yavaşta olsa ulaşabildiğim için çok mutluyum. Beni müzisyenler ve müzikten anlayanlar dinliyor.

Haberin Devamı

- Başarı sizin için ne ifade ediyor?

Yoktan var etmek. Benim yapmaya çalıştığım gibi şarkıcılığım ve albüm sound'um konuşuluyor hakkımda sadece, bu büyük bir başarıdır.

- Daha yolun başındasınız, kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?

Yaptığm müziğin öncüsü olup bu başarıyı sadece bu ülkede değil dünya çapında kanıtlamak istiyorum.

- En büyük hayaliniz nedir?

En büyük hayalim en kısa zamanda kendi şarkılarımı, müziğimi sevenlerimle Açıkhava'da paylaşmak. Bu da çok uzak değil açıkçası. Çok az kaldı.

Güzelliğe değer vermem

- Yaptığınız işte güzellik ne kadar önemli?

Güzellik birçok işte önemli bir unsurdur. Hele ki bizim mesleğimizde görsellik tamamen ön plandadır. İşin kötü yanı Türkiye'de artık sadece güzel bir kadın olmanız bile albüm sattırabiliyor. Hem güzel, hem iyi yorumcu, hem de amacı sadece müzik yapmak olan biri içinse gerçekten çok zorlaşıyor iş. Güzel olmak her işte olduğu gibi bir avantaj ama dediğim gibi farklı bir amacınız ve hayatınız sadece müzikten ibaretse başetmesi zor bir durum haline gelebiliyor.

Haberin Devamı

- Güzelliğiniz avantaj oluyor mu?

Bence güzellikten önce yürekteki iyi niyet, sahnedeki ışık ve duruştaki asalet daha önemlidir. İnanın güzelliğin hiçbir değeri yok gözümde.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!