Botoksçu geldi!

"INTERNATIONAL Society for Dermatologic Surgery."

Yukarıdaki cümleyi "Sosyetenin botoks halleri" şeklinde çevirebiliriz. Gördüğünüz gibi "lisan" yaptım tatilde!

Şaka bir yana, İstanbul’da bir kongre yapılıyor. Uluslararası Dermatolojik Cerrahi Derneği Dünya Kongresi. Türkiye Dermotolojik Cerrahi Derneği de işin içinde tabii. Bugün başladı, 2 Eylül Cumartesi günü bitecek. Yeri, Ritz Carlton Oteli.

"Bize ne, doktor muyuz?" demeyin.

Artık bu mesele hepimizin meselesi!

Netice olarak böbrek hastalıklarından bahsetmiyoruz, yaşlılık hepimizin başında. Ve genç görünmek bu kadar kolay hale gelmişken tepmek zor. En karşı olanların bile derinde bir yerde bu işlere akıllarının yattığına ve zamanı gelince bu yolları deneyeceklerine inanıyorum ben.

Zaten hepimizin meselesi olduğundan bu sene ilk defa halka açık bir bölümü de var kongrenin. Yarın 16.30-18.00 arasında. Ama 100 Euro giriş ücreti ödeyeceksiniz. E, boru değil, botoksun mucidi konuşacak. Bir başka deyişle "Şaşkın bakışların yaratıcısı!"

İlk ağızdan öğreneceksiniz, botoks hakikaten böyle şaşkın mı yapar adamı, yoksa bilir bilmez herkesin eline iğne almasından mıdır... Hani neredeyse "Botoksçu geldi hanım!" diye kapı kapı gezenler var.

E, rekabet de var tabii. "Bakın biz aynı fiyata iki misli ilaç enjekte ediyoruz" gibisinden...

Ayrıca yaptıranların da rekabeti var. "Benim botoksum falancanınkinden bol olsun" diye doktoru sıkıştıran vardır, eminim.

***

Ben esas botoksu diline dolayanların gidip dinlemesini istiyorum ki bir daha "botoksla şişmiş yüzler" gibi yanlış ifadeler kullanmasınlar, botoksun bir dolgu maddesi olmadığını öğrensinler.

"Ne önemi var" demeyin. Bir konu hakkında yazmaya kalkıyorsanız neyin ne olduğunu iyice öğreneceksiniz. "Bu işlere yabancıyım" imajı başka türlü de yaratılabilir, illa ki isteniyorsa.

Bakalım... İleride bir gün insanların ne bildiğine nasıl göründüğünden daha çok önem verilirse, kimse ihtiyaç duymayabilir botoksa falan. Biz görmeyiz gerçi...

Genç görünmek isteyenlere karşı neredeyse dernek kurmaya kalkışacak olanlar esas bu "Gergin ol canımı ye!" zihniyetine karşı mücadele verseler bari.

***

Netice olarak botoks, lazer, yağ enjeksiyonu gibi konularda gerçek bir bilgiye sahip olmak istiyorsanız dünyaca ünlü uzmanlar ayağınıza gelmiş bulunuyor.

Bu arada naçizane bir "fetva" vermek istiyorum. Bu işlemlerin dinen bir sakıncası yok. Nereden biliyorsun derseniz, birincisi, söz konusu kongrenin açılış ve kapanış organizasyonlarının sponsoru AKP’li Büyükşehir ve Eminönü Belediyeleri.

İkincisi, duyduğuma göre yüzüne müdahale yaptıran "dinci"lerin sayısı "laik"lerinkini geçmiş.

MIŞ-MUŞ

Pınar Altuğ "Yağmur erkek arkadaşım" demiş.

Belirtmesinde yarar var tabii, bilmeyen yanlış anlayabilir.

*

TV izlemeyenin hafızası daha güçlüymüş.

Bir magazin programındaki iki ünlünün aşk trafiği kapasiteyi dolduruyor zaten.

*

Finlandiya’da Dünya Cep Telefonu Fırlatma Şampiyonası yapılmış.

Bizde yapılsa yapılsa En Uzun Konuşma Şampiyonası yapılır.
Yazarın Tüm Yazıları