Botan Turizme Kazandırılsın

Güncelleme Tarihi:

Botan Turizme Kazandırılsın
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 18:06

SİİRTLİ GENÇLER, BAHARIN GELMESİYLE BİRLİKTE RAFTİNG VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPMAYA ELVERİŞLİ OLAN BOTAN ÇAYININ TURİZME AÇILMASINI İSTEDİ

Siirtli gençler, bahar aylarının gelmesiyle birlikte yamaç paraşütü ve rafting yapmaya elverişli olan Botan Çayı’nın sosyal etkinliklerle turizme açılmasını istedi.
Mezopotamya bölgesinin kadim bir kenti olan Siirt’in en önemli değerlerinin başında gelen Botan Nehri, baharın gelmesiyle birlikte özellikle rafting sporu ve yamaç paraşütü gibi etkinliklere çok müsait. Dönemin Siirt Valileri Nuri Okutan ve Ahmet Aydın’ın öncülük ettiği rafting sporu sayesinde Siirt’e gelen davetliler ilk kez Botan Çayı ve kalyonlarını keşfetmişti.
Ancak son bir yıldır Botan’da hiçbir etkinliğin yapılmadığını dile getiren Siirtli gençler, yetkililere seslenerek, "Botan Vadisi Siirt için biçilmez bir değerdir. Ancak tanıtım noktasında çok sıkıntılar çekiliyor. Bölgenin turizme kazandırılması için Siirt Valiliği öncülüğünde etkinlikler yapılmalıdır. Nitekim bahar mevsimiyle birlik, yamaç paraşütü, rafting sporu gibi dışarıdan davetlilerin katılımıyla sportif etkinlikler düzenlenebilir. Bu sporu turizm açısında değerlendirmek gerekir ve yabancıların ilgisini bu sayede çekebiliriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!