Bosna'ya başkan ihracı

Güncelleme Tarihi:

Bosnaya başkan ihracı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 12:47

Ahmet Naci Dilek, Bosna Hersek Tekvando Federasyonu Başkanı seçildi

Spora son 10 yıl içinde büyük yatırım yapan Türkiye, uluslararası federasyonlara çok sayıda temsilci gönderirken diğer ülke sınırları içinde Türk federasyon başkanları da seçtirmeye başladı.  İsveç Voleybol Federasyonu başkanlığına seçilen Doğan Eraybar’dan sonra şimdi de Bosna Hersek Tekvando Federasyonu Başkanlığı’na bir Türk Ahmet Naci Dilek seçildi. Türkiye’de sporculuk yapan ve 2001 yılında Bosna Hersek’e yerleşen Ahmet Naci Dilek, Bosna Hersek Halkına tekvando sporunu tanıtıp sevdirerek büyük başarılara imza attı. Bunun karşılığında da başta Boşnaklar olmak üzere Hırvatlar ve Sırplar’dan yüksek oranda oy alarak bu ülkenin tekvando branşının zirvesine oturdu. 

 

BOSNA’YA TARİHİ BAŞARILAR KAZANDIRDI

Bosna Hersek Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Naci Dilek’in bu ülkeye gittiğinde kurduğu Altın Zambaklar adlı kulübü üst üste 9 Bosna Hersek Şampiyonluğu kazandı.  1000’in üzerinde ulusal ve uluslararası madalyayı kulübüne getiren Ahmet Naci Dilek, önce milli takımlar antrenörlüğüne daha sonra da teknik direktörlüğe getirildi. Bir sporcusu Avrupa şampiyonu olan Başkan Dilek’in dört sporcusu da Avrupa şampiyonalarında Bosna Hersek’e ilk resmi madalyalarını kazandırdı. Bu başarılar üzerine Bosna Hersek Cumhuriyeti,  Ahmet Naci Dilek’i Bosna Hersek vatandaşlığına kabul etti. 

 

“ŞARTLAR TÜRKİYE’DEKİ GİBİ DEĞİL”

Bosna Hersek Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Naci Dilek, bağımsızlığını yeni kazanmış bir ülke olan Bosna Hersek de tekvando sporunun çok da iyi tanınmadığına dikkat çekerek, “İnsanlar tekvando sporunu yeni yeni tanımaya başladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katıldık. Avrupa da altın ve bronz madalyalar kazandık. Ama dünyada beşincilikler kazandık. Bosna Hersek’te ekonomik şartlar Türkiye’deki gibi değil. İnsanları bizi çok seviyor ama parasal konularda ülke desteği çok az. Karma bir millet yapısına sahip olan Bosna Hersek de hem Boşnak, hem Sırp hem de Hırvatların oyunu alarak başkan seçildim. Bu çok önemli bir olaydır. Ekonomik yönden de anavatan Türkiye’den bize sahip çıkmasını bekliyorum. Unutulmamalı ki ben Bosna Hersek de kendimi değil tüm Türkiye’yi de temsil ediyorum” şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!