Bosna maçında sürpriz olmaz

A Milli Futbol Takımımız, Norveç’i deplasmanda yenerek Euro 2008 yolunda önemli bir engeli aştı. Sizce son Bosna-Hersek maçında bir sürpriz olur mu?

MİLLİ takımımız çok enterasan. Norveç maçına herkes ağlayarak çıkmış. Demekki teknik heyetin ve futbolcuların sahaya çıkarken ağlamaları gerekiyor. Malta gibi zayıf bir takımla berabere kalıyoruz. Oysa, yetenekli takımsak, Malta’ya karşı bir antrenman maçı havasında oynamalı ve rahat bir galibiyet almalıydık. Milli futbolcularımız yeteneklerinin bir kısmını Norveç maçında gösterdi ve kazandı.

O vakit antrenörde ve futbolcularda bir problem var. Öyle bir duruma geldik ki, ölüm kalım savaşına çıkınca her şey düzeldi. Daha önce, "Ben ders almam, ders veririm" diyerek tuhaf ve ukalaca laflar eden Terim gitmiş, Norveç maçı öncesi farklı biri gelmiş. Basın toplantısına güler yüzle çıkıyor. Takımını birleştirmiş, planını iyi yapmış. Oyuncularına nasıl top oynamaları gerektiğini söylemiş.

Takımın kaptanlığını yapan Emre, Macaristan maçında, çirkin hareketlerde bulunmuştu. Bundan önceki maçlarda tek şutu yoktu. Norveç karşısında kalitesini, klasını ön plana çıkardı. Şutla, çabukluğuyla patron oldu.

Biz Bosna’dan daha iyi bir takımız. Ancak, iyi takım olduğumuzu sahada göstermeliyiz. Bunun yanı sıra şans faktörü de yanımızda olmalı. Ben, Bosna maçında puan kaybedeceğimizi zannetmiyorum.

Mehmet Yıldız oynamalı Gökhan’a dokunmamalı

 Fatih Terim, Bosna maçında takım tertibinde bir değişiklik yapar mı? Semih’i bir daha dener mi, yoksa Mehmet Yıldız mı oynar?

FATİH Terim’in enteresan fikirleri var. Kimi oynatacağını kestiremezsiniz. Bana göre işin başında Mehmet Yıldız’ı oynatmak mecburiyetindeydi. İleride tek santrfor oynuyorsan, aynı zamanda hücum yapmak istiyorsanız, oradaki oyuncunun fiziğini iyi kullanması, ikili mücadelede iyi direnmesi ve topu iyi saklaması gerekir.

Bu özelliklerin hepsi Mehmet Yıldız’da var. Semih bu tarz bir futbolcu değil. Hava topu hakimiyeti fazla değil. Ne zaman nerede duracağını iyi biliyor ve fırsatçı. Mehmet Yıldız, bu maçlar için biçilmiş kaftan. Daha önceki karşılaşmalarda şans bulamadı. Bu kez oynatılmalı diye düşünüyorum.

Fatih’in Norveç maçındaki İbrahim Kaş tercihi şaşırtıcıydı. İbrahim, Beşiktaş takımında oynamıyor. Gökhan ise Fenerbahçe’nin Avrupa maçları dahil son karşılaşmalarda sürekli şans buluyor ve takımın en iyi oyuncularından biri. Fatih, "İbrahim’le durduracağım, Gökhan’la vuracağım" diyor ve hatasını kapatmaya çalışıyor. Eğrisi doğrusuna geldi ve İbrahim sakatlandı -inşallah çabuk düzelir- Gökhan oyuna girdi, işin şekli değişti.

Gökhan
girince, milli takımımız, hem rakibin soldan gelen akınlarına set çekti, hem de sağdan etkili olmaya başladı. Galibiyet golünün pasını da Gökhan verdi.

Terim’in Bosna maçında Gökhan’a dokunmaması lazım. Sabri’yi oynatmak istiyorsa, başka yerlerde kullanabilir.

Ümit ve Nonda golcü değil mi!

10 yeni futbolcu Feldkamp’a yetmedi, 3 isim daha istedi. Sizce G.Saray’ın transfere ihtiyacı var mı? Sarı kırmızılılar mali açıdan bu yükü kaldırabilir mi?

BENCE
G.Saray’ın bu kadrosu yeterli. Belki kaleci olabilir ama başka bir oyuncuyu ihtiyacı yok. Stoperleri ve forvetleri var. Diyelim ki, Hakan Şükür’ü gözden çıkardılar.

O bölgede Ümit Karan var, Nonda var. Üstelik Hakan Şükür’ü durup dururken pat diye gözden çıkaramazsınız. Hakan, böyle bir oyuncu değil. Güle güle demek istiyorsanız, şimdi olmaz. Devre arasını ya da sezon sonunu beklemelisiniz.

Devre arasında yapılacak transferlerden ne ölçüde verim alınır bilinmez. Transfer yapmak istiyorsanız, sezon sonunu beklemelisiniz. Şu aşamada G.Saray’ın acilen bir transfere ihtiyiacı yok.

Beşiktaş çok yanlış transferler yapıyor...

Beşiktaş, Gökhan Zan’ı elden çıkarmaya bakıyor. Bu davranışı doğru mu? Ara transferde hangi mevkileri güçlendirmesi gerekiyor? Gönderilmesi düşünülen Diatta ve Ricardinho, Beşiktaş’ta iş yapar mı?

BEŞİKTAŞ’ın çok eksiği var. Teşhisin sezon başında konulup, transferlerin ona göre yapılması gerekirdi. Demekki bu teşhisi iyi koyamadılar. Gökhan Zan çok sık sakatlanan bir oyuncu. Kimi, "belinden rahatsız" diyor, kimi sorunun adalelerinden olduğunu belirtiyor, kimi de "kırılgan" teşhisi koyuyor.

Bir oyuncu sık sakatlanıyor ve faydalı olamıyorsa yollarınızı ayırmanız gerekir. Bu durumda Beşiktaş’ın bir stopere ihtiyacı var. Diatta istenilen gibi çıkmadı. Sadece Diatta değil, yeni transferlerin hiçbiri istenilen düzeyde değil.

Yabancı oyuncu alıyorsanız, elinizdekilerden daha iyi olmalı. G.Saray’da Song, tek başına savunmayı ayakta tutuyor. Alacaksan böylesini almalısın. Beşiktaş’ta seçimler yanlış yapılıyor. Beşiktaş Kulübü’nde para sorun olmaz. Ancak, parayı sokağa atmamalısınız. Teşhisinizi doğru yapıp, doğru oyuncular almalısınız.

Ricardinho’nun birçok maçını seyrettim. Her Brezilyalı gibi topu kullanıyor. Ancak 25 metreden bir şut attığını görmedim. Aldığı topu yanındakilere veriyor, Hücum gücüne bir faydası yok. Öyle tek başına takımı sırtlayacak bir oyuncu da değil.

Fenerbahçe, Önder’i elinden kaçırmamalı

Formasını Gökhan Gönül’e kaptıran Önder’in sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Bu futbolcunun bu yüzden ayrılabileceği belirtiliyor. Önder F.Bahçe için gerekli mi?

ÖNDER, F.Bahçe için gerekli bir oyuncu. Aslında onun gerçek yeri sağbek değil, stoper. Mecburiyetten sağbekte oynadı. Gökhan daha iyi olduğu için şimdi bu mevkide o oynuyor. Zannetmiyorum ki, F.Bahçe, Önder’i kaybetsin.

Hiçbir futbolcu yedek kalmak istemez. Yedek kaldıkları zaman rahatsız olurlar, ayrılmak isteyebilirler. Ancak, takımda oynamayacağını anlayan yeteneksizler primlerden yararlanmak için takımda kalır.

Önder, hava hakimiyeti olan, ikili mücadelelere giren bir futbolcu. Bugün Gökhan’ı kesecek durumda değil. Ancak, ilerleyen maçlarda stoper oynayabilir, gerektiği zaman önlibero olarak da görev yapabilir. F.Bahçe, Önder gibi genç ve yetenekli bir oyuncuyu elinden kaçırmamalı. O, bugüne kadar kötü maçlar oynamadı. Bundan sonra da faydalı olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları